Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • De Expert: Liselotte Rombaut - Axintor Interim: “Laat buitenlandse medewerkers zich hier thuis voelen”

De Expert: Liselotte Rombaut - Axintor Interim: “Laat buitenlandse medewerkers zich hier thuis voelen”

  • 28/02/2023

Voor wat hoort wat: als mensen uit Polen, Roemenië, Spanje of andere EU-lidstaten de moeite doen om hun thuisland achter zich te laten en hier aan de slag te gaan, verdient dat het nodige respect en waardevolle inspanningen van hun Belgische werkgever. Liselotte Rombaut, gedelegeerd bestuurder van het gespecialiseerd kantoor Axintor Interim, overloopt een aantal nuttige initiatieven die buitenlandse medewerkers helpen om hier optimaal te acclimatiseren.

De Expert: Liselotte Rombaut - Axintor Interim

1. Begin eraan met de juiste mindset

“Het klinkt aantrekkelijk om via buitenlandse medewerkers de vacatures van knelpuntberoepen in te vullen. Toch mag je niet lichtzinnig over deze beslissing gaan, want het vergt sowieso een aantal aanpassingen aan je organisatie en beleid. Bij peilingen naar de reden waarom sommige werkgevers deze optie overwegen, blijkt dat bepaalden verwachten dat dergelijke krachten een stuk goedkoper zijn. Dan is de doelstelling eigenlijk niet de juiste. Bovendien klopt het ook niet: de legende van de 'goedkope Pool' gaat niet op, omdat een buitenlandse medewerker evenveel verdient en evenveel belastingen betaalt als een Belgisch personeelslid.”

2. Sloop de taalbarrière

“Bedrijven zien vaak nog te veel de ‘lusten’ en te weinig de ‘lasten’ van de aanwerving van buitenlandse medewerkers. Wie zich inspant om de integratie van die mensen te vergemakkelijken, heeft sowieso een concurrentieel voordeel. Zo kan je de taalbarrière gevoelig kleiner maken door tijdens de werkuren een taalcursus te organiseren. Idealiter schakel je over naar het Engels als de voertaal op de werkvloer, toch tenminste voor de (directe) collega’s. Dat lukt vlotter als je andere medewerkers betrekt in het hr-beleid inzake de rekrutering van nieuwe mensen uit het buitenland. Ook het laten vertalen van het arbeidsreglement naar de moedertaal van de buitenlandse medewerkers, is zeker een pluspunt.”

3. Denk aan het sociale aspect

“Wie naar België verhuist en zijn thuis achterlaat om hier een professionele toekomst uit te bouwen, geeft sowieso blijk van een enorme motivatie en een zeer gezonde werkethiek. Buitenlanders zijn op die manier automatisch ingesteld op meer en harder werken. Daarom doe je er als Belgische werkgever goed aan opdat die mensen zich op sociaal en familiaal vlak comfortabel en gelukkig blijven voelen. Zo kan je in je arbeidscontract bijvoorbeeld jaarlijks een aantal vluchten includeren, zodat ze tijdens het jaarlijks verlof naar hun familie kunnen reizen. Zeker tijdens de feestdagen appreciëren ze dat enorm. Sommigen laten zelfs hun gezin (tijdelijk) achter. Ondernemingen die zich inspannen om, via netwerking, werk te vinden voor de partners in functie van een gezinshereniging, hebben absoluut een streepje voor.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag