Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • De Expert: Charlotte Deceuninck - Altez

De Expert: Charlotte Deceuninck - Altez

  • 11/03/2024

Wie bouwt of verbouwt, heeft er in één klap een pak kopzorgen bij. Toch is het dankzij de juiste en verstandige keuzes haalbaar om die besognes tot een minimum te beperken. Het overzicht bewaren en met ervaren experts in zee gaan, helpt al heel veel. Charlotte Deceuninck, Hoofd Engineering bij Altez, zorgt voor nog wat extra steuntjes in de rug.

De Expert: Charlotte Deceuninck - Altez

1. Denk van bij de start aan het totaalconcept van je project 

“Gebouwen en technieken mag je op vandaag niet meer los van elkaar bekijken. Het is verstandig van bij de start alles op elkaar af te stemmen, dat komt het ontwerp alleen maar ten goede. Door bij aanvang na te denken over de volgende bouwfases, kan je op een vlottere en economischere manier werken.” 

2. Laat je omringen door een team van experts 

“De continu veranderende wetgeving vraagt ons om steeds alert te zijn voor akoestiek, EPB (energie), brandveiligheid, hygiëne, enzovoort. Binnen Altez volgen wij ook daarom voortdurend bijscholingen. We zorgen binnen ons bedrijf voor een frequente kennisoverdracht. Wanneer specifieke uitdagingen zich stellen, is het belangrijk om vanaf de start van het project je te omringen met een betrouwbaar bouwteam. Elke expert zet bij het begin van de realisatie dan de relevante aandachtspunten in de verf. Correct advies op het juiste moment in het bouwproces is altijd kostenbesparend.” 

3. Werk samen in een bouwteam 

“Werken in een bouwteam vereist van alle betrokken partijen veel vertrouwen, maar het rendeert absoluut. Het zorgt ervoor dat alle spelers als partners, en niet als tegenstanders, aan tafel zitten. Door de handen in elkaar te slaan, verlopen alle fases van het project veel soepeler, wat leidt tot een aangename bouwervaring voor de klant. Bouwen staat nu nog te veel synoniem voor een proces van ‘een jaar miserie’, maar deze aanpak bewijst dat het zeker ook anders kan. Wij realiseren momenteel een aanzienlijk deel van onze projecten op die manier. We zetten hier sterk op in, om in de toekomst nog frequenter volgens deze methode te kunnen werken.” 

4. BIM zorgt voor helderheid en verlaagt foutenlast 

“BIM brengt de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon, zodat specialisten van de verschillende partners de bestanden kunnen uitwisselen en aanpassen. In het 3D BIM-model is het volledige gebouw voor de start van het eigenlijke bouwproces volledig uitgetekend, zijn alle parameters gekend en is de kans dat er dan nog obstakels opduiken, tot een minimum herleid.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag