Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • De energietip van Vecarro: “Besparing van 20.000 euro dankzij nieuw productieproces”

De energietip van Vecarro: “Besparing van 20.000 euro dankzij nieuw productieproces”

  • 08/09/2022

Je hele productieproces omgooien om minder gas te verbruiken? Vecarro doet het.

Je hele productieproces omgooien om minder gas te verbruiken? Door de hoge energieprijzen zet carrosseriebedrijf Vecarro, dat vestigingen heeft in Turnhout, Lochristi, Overijse en Genk, resoluut deze stap. Dit bovenop andere maatregelen om zo efficiënt mogelijk met energie om te gaan.  

Auto’s herstellen is nu eenmaal een energie-intensieve business, en de huidige recordprijzen nopen dan ook tot grotere ingrepen. Welke dan precies? “Om energie te besparen, gaan we aan de slag met nieuwe verfproducten die luchtdrogend zijn, die we maar moeten opwarmen tot 20 graden in plaats van 60 graden”, legt managing director Isabelle Vermeire uit aan VRT NWS. 

"In ons carrosseriebedrijf herstellen we auto's en daarvoor moeten de wagens  geverfd worden in een spuitcabine. Doordat we onze verf moeten uitdrogen tot 60 graden, verbruiken we erg veel gas”, aldus Isabelle Vermeire. Maar dat gaat dus veranderen.

En dat scheelt meer dan een slok op de borrel. "Door onze werkwijze aan te passen kunnen we 20.000 euro per vestiging besparen op een jaar tijd", berekent ze.
 

imu - vzw - dieteren