Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • De energietip van Beddeleem: “Beter rendement dankzij plafondverwarming”

De energietip van Beddeleem: “Beter rendement dankzij plafondverwarming”

  • 21/10/2022

Vloerverwarming kent intussen iedereen, maar in haar kantoorgebouw kiest Beddeleem voor geklimatiseerde plafonds.

“Dat heeft een groot rendementsvoordeel omdat je de ruimte niet tot boven moet verwarmen”, weet Anne De Coninck, sustainability officer van Beddeleem, een bedrijf dat zorgt voor de totaalafwerking van gebouwen.  

Hoe het precies werkt? Anne De Coninck: “Boven de platen van onze metalen plafonds ligt een netwerk van leidingen waar water door wordt gestuurd. Die geeft stralingswarmte, of koeling afhankelijk van de temperatuur van het water.”

Er zijn verschillende voordelen aan dit systeem verbonden. “Het vraagt minder energie dan lucht verwarmen en die de ruimte in blazen. Bovendien geeft stralingswarmte een zeer aangenaam gevoel en ervaar je geen tocht. Het is een warmte die een hoger comfort biedt.”

Daarnaast zet Beddeleem al 11 jaar in op hernieuwbare energie. “Die produceren we zelf met zonnepanelen. Op dagen dat we toch nog stroom van het net halen, is dat ook 100% hernieuwbare energie.”

Die wordt ook gebruikt voor het wagenpark. Anne De Coninck: “Vanaf begin 2022 zijn bij ons alle nieuwe bedrijfswagens full electric. Deze kunnen worden opgeladen op kantoor met eigen opgewekte zonne-energie.” 

Duurzaamheid zit dan ook in het DNA van Beddeleem, dat recent nog het Voka Charter Duurzaam Ondernemen in de wacht sleepte. 
 

imu - vzw - tijd
IMU - vzw - INNI
imu - vzw - bebat
imu - vzw - Baloise