Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

De eerste stap

  • 31/08/2023

Beginnen, starten, van wal steken, initiatief tonen, ondernemen. Het woord mag dan wel anders zijn, de inhoud komt op hetzelfde neer. Wie vooruit wil in het leven, moet lef tonen – guts – om de eerste stap te willen zetten. En dat is niet vanzelfsprekend, want starten betekent soms dat je je begeeft in het onbekende, dat je met duizend en een vragen zit over hoe, wat, waar en wanneer. En dat is normaal. Een vraag is sneller gesteld dan een antwoord verkregen, soms ontdek je het antwoord ook gaandeweg. Weet dat jij bij ons steeds terecht kan voor al die antwoorden, maar de eerste stap ga je wel zelf moeten zetten.

Trouwens, ook wij zetten nog eerste stappen. In augustus hebben we officieel de aftrap gegeven van de nieuwbouw- en renovatiewerken aan ons hoofdgebouw aan de Hasseltse Grote Ring. Het Huis van de Limburgse Ondernemer krijgt een upgrade met extra zalen, een ontmoetingsruimte en een gloednieuwe benedenverdieping. Het is een duurzame renovatie, een noodzakelijke uitbreiding om jou in de toekomst een nog betere dienstverlening te geven. We willen immers samen met onze ondernemingen groeien. Stilstaan is daarom geen optie. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst. Belangrijk: tijdens deze werken blijven we bereikbaar voor jou en al onze andere 3.200 leden.

Er zal dus veel bedrijvigheid zijn op onze werf dit najaar, maar gelukkig niet alleen op onze werf. Want uit onze jaarlijkse Bouwenquête die we samen met sectorfederatie Embuild Limburg organiseerden voor het bouwverlof, blijkt dat de orderboekjes van onze Limburgse bouwbedrijven goed gevuld zijn voor het najaar en het eerste kwartaal van volgend jaar.

"Hoewel de grondstoffen nog duur zijn en de loonkosten aanwezig zijn, kijken onze bouwondernemers toch optimistisch naar de toekomst."

Positief is ook dat onze bouwondernemers verwachten om dit jaar nog extra mensen aan te nemen én volgend jaar opnieuw te gaan investeren. Het zijn onverwachte maar positieve signalen uit onze sterke bouwsector. Een welgekomen boodschap, na de doemberichten van vorig jaar naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne.

Toen zorgden de immense prijsstijgingen en torenhoge loonkosten voor desastreuze verwachtingen voor de winst en omzet. En hoewel de grondstoffen nog duur zijn en de loonkosten aanwezig zijn, kijken onze bouwondernemers toch optimistisch naar de toekomst.

En dat is geen toeval, want ook onze bouwbedrijven durven stappen vooruit te zetten als het gaat over werken met alternatieve materialen en duurzame bedrijfsprocessen. Zo geeft in onze enquête 91% van de bedrijven aan te overwegen om investeringen te doen in innovatie, digitalisering, automatisering, nieuwe producten en circulariteit. En dat niet meer enkel op vraag van de klant, maar uit eigen overweging. Het bewijst dat onze Limburgse bouwsector volop de kaart van de duurzaamheid trekt.

Laat dit daarom een extra motivatie zijn om de eerste stap te zetten, want enkel zo bepaal je zelf je eigen toekomst!

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie