Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • De creatieve no-nonsense advocatuur van LegalDirect nu ook in Leuven

De creatieve no-nonsense advocatuur van LegalDirect nu ook in Leuven

  • 04/11/2020

Sabine Thielemans en Leïla Drake begonnen advocatenkantoor LegalDirect met één groot doel: terug naar de no-nonsense advocatuur, geen pagina’s lange analyses maar pragmatisch ondernemersadvies, zoals ze dat zelf ook nodig hadden toen ze opstartten. Naast het oorspronkelijke kantoor in Zemst, openden ze een nieuw kantoor op de Martelarenlaan in Leuven, in volle coronatijd.

Tekst: Mathieu Wouters

Corona liet de feestelijke opening van de nieuwe vestiging misschien in het water vallen, de werking van het kantoor deed dat niet. “Afgelopen maanden, zette het team een aantal sparring gesprekken op met hun klanten om in deze vreemde tijden als klankbord te kunnen fungeren en eventuele onderlinge connecties uit te werken”, legt Leïla Drake uit. “Toen we merkten dat er bijzonder veel vragen over overmacht binnenkwamen, hebben we samen met Voka besloten om niet iedereen afzonderlijk te beantwoorden, maar een webinar te organiseren. Zo konden we meteen een grote groep mensen helpen.”

Die aanpak typeert LegalDirect. Zoals hun naam het zegt, willen ze er ‘direct’ zijn voor hun klanten. Dat uit zich in rechtstreeks contact met zaakvoerders Leïla of Sabine maar ook in een snelle en adequate behandeling. “We willen altijd bereikbaar zijn voor onze klanten en als het moeilijk gaat, geldt dat eens te meer”, vult Sabine Thielemans aan. “We streven ernaar de huisadvocaat te zijn van onze klanten. Wederzijds vertrouwen, flexibiliteit en beschikbaarheid zijn daarbij cruciaal.” 

Compagnon de route

Het kantoor biedt algemene juridische dienstverlening, gaande van overnames, GDPR-compliancy, contracten en algemene voorwaarden, commerciële geschillen, tot vennootschapsstructuren. “Ook dat volgt vanuit het idee dat we een soort van compagnon de route zijn voor onze klanten”, zegt Leïla, “voor kleine ondernemingen nemen we het volledige juridische plaatje op ons, maar ook voor grotere spelers die wel een eigen juridische dienst hebben, bewijst onze expertise haar waarde.”
Onder meer Siemens België maakt dankbaar gebruik van de diensten van LegalDirect, zegt algemeen adviseur Eric Hohenauer: “Ons legal team werkt samen met LegalDirect op vlakken waar we niet voldoende inhouse competentie voor hebben. De duidelijke communicatie, efficiëntie en toewijding zijn naast de hoge mate van vakbekwaamheid enorme troeven.”

LegalDirect

Groeien met starters

Dat LegalDirect verder gaat dan het puur juridische blijkt ook uit de specifieke dienstverlening voor start-ups. “Al wie een onderneming opricht, moet in die prille fase tal van keuzes en beslissingen maken die bepalend kunnen zijn. Op die momenten proberen wij als steunpunt en klankbord te fungeren”, verklaart Leïla. “Hen laten doorgroeien tot scale-up is het doel. Door de band en het onderlinge vertrouwen, blijven we dan ook in die latere fase huisadvocaat van die ondernemingen. Win-win dus.” 

Met een nieuw kantoor aan de Martelarenlaan, vestigt LegalDirect zich nu ook in Leuven. En die locatie vlak bij het station is niet toevallig. “Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, dus zochten we een plaats die makkelijk bereikbaar was met álle vervoersmodi. Dat is hier echt wel het geval. Bovendien faciliteren we – zeker in de huidige tijden – de mogelijkheid om digitaal te werken en contact te houden met klanten.” Ook maatschappelijk engagement is de dames van LegalDirect niet vreemd. Dat blijkt naast hun actieve rol binnen Voka en Jong Voka, Zemst Onderneemt en het handelsverbond van Wilsele ook uit het nieuwe voorzitterschap van Artemis Leuven door Leïla Drake. “Dat zijn voor ons onmisbare netwerkgelegenheden en we kunnen zo ons steentje bijdragen aan de lokale ondernemerswereld.” 

Meer info: www.legaldirect.be
 

Proximus

Artikel uit publicatie