Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

De blik van... Wim Brillouet

  • 27/02/2024

We hebben het hier vorige maand geschreven. Op deze plek. En dus ook beloofd. We gaan u in deze rubriek een blik achter de schermen geven. Belofte maakt schuld. Een verhaaltje over een fusie. Here we go.

Het is geen geheim. Een heel aantal gemeenten is met elkaar in gesprek. In onze regio. Maar ook in de rest van Vlaanderen. Het merendeel van die gesprekken hoor of zie je niet. Die blijven onder de radar. Als ze wel naar buiten komen, weet je vaak: de deal is rond. Ik woon zelf in een bekend voorbeeld: Beveren, Kruibeke, Zwijndrecht.

Soit. Een blik achter de schermen. Dat was beloofd. We zijn met het team Belangenbehartiging van Voka politieke gesprekken, in aanloop naar de verkiezingen. Ruw geschat gaan we zo’n 350 tot 400 mensen spreken. En dan hoor je wel eens wat. Ook dat verhaaltje van de stukgelopen fusie. Voor wat op zich een heel mooi verhaal had kunnen zijn. Maar politiek, dat gaat vooral over mensen. Dat wisten we eerlijk gezegd al. Maar die bevestiging krijgen we elke week. Persoonlijke ambities. Geloof en overtuiging. Dat moet kunnen. Maar die ambities kunnen botsen met een ander verhaal. Met andere (persoonlijke) ambities. Met andere projecten.

Die fusie – groot of klein, dat laten we even in het midden – komt er voorlopig niet. Dat het aantal gemeenten in Vlaanderen verder zal afnemen, dat staat vast. Nu zitten we op 300. Voor Voka is één van de belangrijkste uitgangspunten: een betere dienstverlening. Er zeker van zijn dat die dienstverlening beschikbaar is, op het moment dat u het nodig heeft. Efficiënter bestuur? Dat ook. En dat een hoop dingen daardoor beter en vlotter gaan dan nu. En als ze goed lopen, straks nóg beter en vlotter mogen gaan. Het belooft de komende weken en maanden nog een spannende rit te worden. Op weg naar de verkiezingen. U rijdt mee met ons. Dankzij dit magazine.

Tot snel!

Prioriteiten Mechelen-Kempen

Lees hier de vijf topprioriteiten voor de verkiezingen van Voka Mechelen-Kempen.

Lees het volledige memorandum

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder

Artikel uit publicatie