Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

De betrouwbare bouwbroers

  • 27/03/2024

Rijd je door Houthalen-Helchteren, dan is de kans reëel dat je de naam Caelen al eens hebt zien passeren. De algemene bouwonderneming Gebroeders Caelen, uitgebaat door – je raadt het al – de drie broers Caelen, is een vaste waarde in het Limburgse bouwlandschap.

Gebroeders Caelen is een algemene bouwonderneming. “We doen ruwbouw en totaalprojecten op maat van de klant”, vertelt Tom. “Zowel voor de overheid als voor particulieren, bouwpromotors en enkele industriële klanten.” Om dat te bolwerken, kunnen de broers rekenen op een team van 26 werknemers. “In eigen huis hebben we metsers, betonploegen, vloerders, rioleringswerkers en sinds kort ook dakwerkers.”

De broers hebben al enige jaren de tijd gehad om die brede inhouse ervaring op te bouwen: “Mijn broer Rudy en ik zijn gestart in 1999,” zegt Tom, “maar dat was eerder als klusjesdienst. Toen onze derde broer Gerry er enkele jaren later bij kwam, hebben we een vennootschap opgericht.” Maar niet alleen de broers zijn in de zaak verweven: Kim, de vrouw van Tom, staat in voor boekhouding en veiligheidspreventie, en ook Robbe, de zoon van Rudy, werkt in het familiebedrijf als metser en bekister.

Hecht contact
Samenwerken met familie brengt natuurlijk een unieke dynamiek met zich mee. “Voor ons is het heel gemakkelijk. Met je eigen broers neem je geen blad voor de mond. We zeggen soms dat we het toch al heel ons leven gewoon zijn om ruzie te maken”, lacht Tom. “We gaan bepaalde zaken dan ook niet drie dagen lang op onze lever laten liggen.”

De taken van de drie broers zijn wel strak uitgelijnd: “Iedereen weet wat hij moet doen en we overleggen regelmatig”, vertelt Tom. “Het familiale wordt doorgetrokken in heel het bedrijf. Met al onze medewerkers hebben we een nauwe band. Hecht contact en eerlijke communicatie zijn essentieel. Daarom kunnen ook onze klanten ons drieën zelfs op zondagavond bereiken op onze gsm.”

Innovatie
Ook op het vlak van innovatie houdt Gebroeders Caelen de vinger aan de pols. “15 jaar geleden waren we eerder ‘wachters’. Intussen proberen we met zoveel mogelijk rekening te houden”, sluit Tom aan. “Bij grote trends, zoals circulair bouwen, maken we steeds de denk­oefening: wat kunnen wij nu, op onze kleinere schaal, doen? Zo laten we zuiveringslagen met recupmateriaal storten en maken we handmatige bekistingen waar mogelijk weer met timmerhout. Soms kleinschalig, maar altijd met impact.”

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie