Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • DCA Infra zorgt voor gepaste oplossingen op maat

DCA Infra zorgt voor gepaste oplossingen op maat

  • 14/09/2021

DCA Infra - onderdeel van DCA uit Beerse - is gespecialiseerd in het uitvoeren van omgevingswerken zoals wegenwerken, rioleringswerken en betonverhardingen. "Ons ervaren team biedt oplossingen voor alle soorten klanten", zegt Kris Grietens, hoofd uitvoering DCA Infra. "We staan in voor grote openbare collectorwerken en wegeniswerken, maar verzorgen ook de aanleg van privéparkings voor bedrijven en particulieren. 

Bouwbedrijf DCA uit Beerse is al meer dan vijftig jaar een gekend bouwbedrijf en projectontwikkelaar met eigen bouwprojecten in heel Vlaanderen. DCA is een partner die van alle markten thuis is. Naast aannemingswerken in opdracht, zorgen ze ook voor de totaalrealisatie van eigen projecten. Dankzij die veelzijdigheid is DCA één van de snelst groeiende bedrijven uit de provincie Antwerpen. "Om die groei in goede banen te leiden is het bedrijf sinds 2019 opgesplitst in zes afdelingen", legt Grietens uit. "Het zwaartepunt van de onderneming ligt nog steeds in de afdelingen  'woonprojecten' en 'bouw', die instaan  voor de private en openbare bouwprojecten. Maar ook de andere afdelingen kennen een gestage groei. Zo werken we in de afdeling DCA lnfra intussen ook al met bijna 300 professionele werkkrachten. Dat gaat van mensen actief in de wegenbouw, over bekistersploegen, betonploegen en afwerkploegen tot een zevental gespecialiseerde rioolploegen."

Groot en klein

"Met DCA lnfra mikken we vooral op openbare aanbestedingen", vertelt Grietens. "Zo is Aquafin één van onze grootste opdrachtgevers. De projecten zijn hierdoor vaak wat groter, qua budget schommelen ze tussen de twee tot tien miljoen euro. Maar ook voor kleinere projecten, zoals bijvoorbeeld de beton afwerking rond een gebouw of de aanleg van een parking, kan je ons perfect inschakelen. En dankzij onze interne studiedienst kunnen we - waar nodig- ook heel wat technische ondersteuning bieden en opdrachten optimaliseren, waardoor de kosten dalen en de werf sneller afgewerkt kan worden."

Innovatie en veiligheid

Eén van de grootste troeven van DCA lnfra zijn de ervaren en gedreven medewerkers. "We werken enkel met eigen ploegen van gespecialiseerde vakmensen en deze worden aangestuurd door ploegbazen met heel wat jaren ervaring binnen ons bedrijf", zegt Grietens. "Hierdoor zijn we heel flexibel qua planning en kunnen we elk project doordacht aanpakken. Als klasse 8 aannemer hebben we de middelen om te investeren in innovatie en veiligheid. Zo zetten we volop in op BIM, integreren we meer en meerdrone­ technologie en is er ook veel aandacht voor duurzaamheid en recycling van materialen. We beschikken daarnaast over een eigen modern wagen- en machinepark. Hierdoor kunnen we veilig, efficiënt en secuur functioneren en steeds kwalitatief werk afleveren. Dankzij al deze troeven kan DCA lnfra bij elk project de gekende DCA-signatuur garanderen."
 

DCAmeerdanbouwen

Artikel uit publicatie