Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • "Dappere getuigenis deed mijn ogen opengaan"

"Dappere getuigenis deed mijn ogen opengaan"

  • 01/09/2023

Artificiële intelligentie, smart warehousing, slim energiebeheer, het belang van een sterk werkgeversmerk… Wie als ondernemer inzet op innovatie en een solide businessmodel, stoomt zijn of haar bedrijf klaar voor de toekomst. We gingen op bezoek bij Philippe Mielnik, IT-manager bij Globachem. Philippe legt enthousiast uit hoe de Businessclubs van Voka – KvK Limburg hem begeleiden en inspireren.

Philippe Mielnik is sinds februari 2022 IT-manager bij het familiebedrijf uit Sint-Truiden dat generische en innovatieve gewasbeschermingsmiddelen ontwikkelt, registreert en internationaal vermarkt. “Daarvoor werkte ik binnen de onderneming als IT Project & Governance Manager, waarbij ik het digitale transformatieproces mee in goede banen leidde, inclusief het implementeren van een ERP-systeem en het hertekenen van de businessprocessen”, bevestigt hij. “Samen met ons IT-team en externe partners moest ik er dus mee voor zorgen dat de strategische en operationele activiteiten binnen Globachem efficiënt digitaal ondersteund worden.”
 

Philippe Mielnik, Globachem
Philippe Mielnik, Globachem


Wegwijs in digitaal landschap

Het digitale landschap evolueert razendsnel, mede onder impuls van de voorbije coronacrisis. “Samen met mijn collega’s merkte ik hoe de covidpandemie een accelerator was voor digitale transformatie, zowel in ons eigen bedrijf als bij klanten en partners”, geeft Philippe aan. “Onze stakeholders verwachten immers dat we digitaal sterk staan. Als IT-manager moet ik de business requirements goed capteren en vertalen naar digitale oplossingen. Ik nam al tweemaal deel aan het Digichange-traject van Voka, om extra inspiratie en houvast op te doen."

Inspirerende Businessclubs

Naast het Digichange-traject is Philippe ook een enthousiaste deelnemer aan de Businessclubs van Voka – KvK Limburg. “Vorig jaar verving ik een collega tijdens de Businessclub Innovatie. Tijdens een bedrijfsbezoek aan Punch Powertrain in Sint-Truiden zag ik niet alleen hoe dit Limburgse topbedrijf innovatie en R&D in de praktijk aanpakt, maar kwam ik ook in contact met collega’s uit andere sectoren met wie ik naar hartenlust kan sparren over technische thema’s die ons boeien.”

“Via Mathias Huybrechts van Voka – Kvk Limburg vernam ik dat een nieuwe Businessclub Cybersecurity uit de startblokken schoot. “Ik schreef me onmiddellijk in, omdat het thema cyberveiligheid brandend actueel is én steeds meer aandacht vereist in bedrijven en organisaties”, bevestigt Philippe. “Binnen Globachem willen we op dit vlak alle neuzen in dezelfde richting krijgen. Cybersecurity heeft immers niet enkel een link met een veilige IT-omgeving, maar ook met het garanderen van business continuity én interne en externe partijen bewust maken van cybersecurityrisico’s. Zo hebben we de voorbije jaren al flink geïnvesteerd in bewustwordingscampagnes en trainingen voor onze medewerkers.”

Dappere getuigenis

“Wat me bevalt aan de Business­club Cybersecurity, is de praktijkgerichte aanpak van deze formule. Zo kregen we tijdens een van de vorige sessies een dappere getuigenis van een ondernemer wiens bedrijf getroffen was door een cyberaanval. Het was zeer leerrijk om te horen wat de impact van zo’n aanval is en welke stappen ondernomen werden om ongewenste digitale bezoekers af te blokken. Met die info kon ik meteen aan de slag om het cybersecuritybeleid binnen Globachem op punt te stellen.”

Win-winsituatie

Volgens Philippe is één ding zeker: deelnemen aan de Businessclubs van Voka  - KvK Limburg geeft een boost aan zowel jouw persoonlijke ontwikkeling als de groei van jouw bedrijf of werkgever. “Een duidelijke win-winsituatie, met inspirerende netwerkcontacten als kers op de taart!”

Wil je jouw afdeling of bedrijf klaarstomen voor toekomstgericht ondernemen? Wil je samen met collega-professionals boeiende inzichten en ervaringen delen?

Welkom in de Businessclubs van Voka - KvK Limburg!
Klik hier voor meer info.

Contactpersoon

Mathias Huybrechts

Adviseur innovatie & digitalisering

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie