Skip to main content
  • Nieuws
  • Dankzij mobiliteitsbudget meer keuzevrijheid en aandacht voor duurzame mobiliteit

Dankzij mobiliteitsbudget meer keuzevrijheid en aandacht voor duurzame mobiliteit

  • 01/03/2019

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, is zeer tevreden dat het mobiliteitsbudget gisteren goedgekeurd werd in de Kamer. “We hebben hier al in ons verkiezingsmemorandum van 2014 voor gepleit en zijn blij dat dit er uiteindelijk toch doorkomt. Het biedt keuzevrijheid aan de werknemer, zonder de kosten voor de werkgever te verhogen. Bovendien wordt het erg aantrekkelijk om voor duurzame alternatieven te kiezen, wat de mobiliteit en de klimaatdoelstellingen in ons land ten goede komt”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder.

MobiliteitsbudgetHet mobiliteitsbudget stond al langer op het verlanglijstje van de Vlaamse ondernemers. In tegenstelling tot de cash-4-car-regeling, biedt het mobiliteitsbudget veel meer mogelijkheden om te combineren met verschillende vormen van openbaar of duurzaam vervoer. “Het mobiliteitsbudget vergroot de keuzemogelijkheden voor de werknemers zonder de kost op te drijven voor de werkgevers. In tegendeel, het maakt hen net aantrekkelijker voor potentiële en bestaande werknemers in deze bijzonder krappe arbeidsmarkt”, vindt Hans Maertens.

Voka is dan ook tevreden dat het mobiliteitsbudget goedgekeurd werd. Door de val van de regering eind 2018 was het immers onzeker of dit voorstel goedgekeurd zou worden. “Er is nu eindelijk een fiscale en parafiscale regeling die het gemakkelijker maakt om voor duurzame alternatieven te kiezen. Dat hebben we nodig om de bereikbaarheid van de bedrijven en ons land te vrijwaren enerzijds. Anderzijds draagt het ook bij in de klimaatuitdaging waar we allen voor staan.”

Het mobiliteitsbudget in 15 vragen & antwoorden

Lees meer
IMU Multiburo
Imu Salesforce
ING
SD  Worx