Skip to main content
  • Nieuws
  • Covestro haalt bijna helft van elektriciteitsbehoefte uit windenergie

Covestro haalt bijna helft van elektriciteitsbehoefte uit windenergie

  • 24/03/2021

Covestro gaat in Antwerpen bijna de helft van zijn elektriciteitsbehoefte uit windenergie halen. Het chemiebedrijf heeft hiervoor een zogenaamd Power Purchase Agreement (PPA) gesloten met producent Engie.

 

Die zal vanaf 1 april ongeveer 45 procent van de elektricititeitsvraag van Covestro dekken met vijftien windturbines in vier nieuw aangelegde windparken in Hoogstraten, Eeklo, Kaprijke en Maldegem. Het gaat om een capaciteit van 39 megawatt. Dat komt overeen met het verbruik van ongeveer 39.000 gezinnen. Het akkoord vermindert de CO2-voetafdruk van Covestro in België met meer dan 38.500 ton per jaar, wat vergelijkbaar is met de uitstoot van 20.000 wagens.
Energiebedrijven zijn traditioneel erg energie-intensief. Covestro, dat de kunststof polycarbonaat maakt die gebruikt wordt in onder meer koplampen van wagens en bij elektronische onderdelen, paste ook zijn productieprocessen al aan om nog efficiënter te worden. Het bedrijf wil tegen 2025 zijn CO2-uitstoot halveren ten opzichte van 2005. Het grootste deel van de resterende energie wil het uit windenergie halen.

www.covestro.be

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Plan je bezoek in ons Experience Center!
Ontdek onze vacatures!
Proximus
Welt white paper
IMU - Sport Vlaanderen
Gosselin
IMU - Altez 0110
VZW_IMU_GROUPS