Skip to main content
  • Nieuws
  • Coronamaatregelen: gemeente Londerzeel zorgt voor extra controle én ondersteuning

Coronamaatregelen: gemeente Londerzeel zorgt voor extra controle én ondersteuning

  • 24/03/2020

Het College van burgemeester en schepenen van de gemeente Londerzeel heeft besloten om de richtlijnen van de federale overheid te volgen. Er werd dus geen afwijking van de wekelijke rustdag of sluitingsuren goedgekeurd. Hierdoor blijft de huidige wetgeving geldig, tenzij anders bepaald.

Handelaars dienen zich te houden aan de wettelijke sluitingsuren. De meeste winkels (die gewoon overdag open zijn) sluiten dus op volgende uren:

  • Voor 5 uur en na 20 uur
  • Voor 5 uur en na 21 uur op vrijdag en op de werkdagen die aan een wettelijke feestdag voorafgaan. Valt de wettelijke feestdag op een maandag, dan mag de winkel de zaterdag ervoor tot 21 uur openblijven.

Meer info vind je hier terug.

Ter bescherming van de volksgezondheid zal er verder ook extra controle gevoerd worden op de naleving van de maatregelen opgelegd door de hogere overheid. Indien een handelaar zich niet aan de richtlijnen van de federale overheid houdt, zal de politie een proces verbaal en een bevel tot sluiting/stopzetting van de activiteit opmaken. 

Op sociale media verschijnen heel wat berichten van handelaars die zelf beslissen de deuren te sluiten. De gemeente Londerzeel is verheugd om te zien dat handelaars niet bij de pakken blijven zitten en webwinkels uitbreiden of 1-2-1-afspraken organiseren, zolang de veiligheid voorop gesteld blijft worden.

De gemeente zit niet stil. Zo wordt er volop gebrainstormd over hoe alle handelaars na de crisis ondersteund kunnen worden. Daarbij is het belangrijk dat beide partijen samenwerken. De gemeente Londerzeel staat dan ook open voor alle creatieve ideeën. Deze mogen steeds bezorgd worden.
 

Proximus
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - Recupel
AW_Welt_6stappenplan
MK - Advertentie Van Dessel
IMU - vzw - Mediafin TTL
AW_Digitalisering