Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Coninx Orthopedie uit Wuustwezel maakt steunzolen met 3D-printer

Coninx Orthopedie uit Wuustwezel maakt steunzolen met 3D-printer

  • 03/08/2021

Voor de ontwikkeling en productie van op maat gemaakte steunzolen maakt Coninx Orthopedie sinds kort gebruik van een 3D-printer. Het Wuustwezelse bedrijf is de enige die deze techniek momenteel toepast en positioneert zich daardoor als pionier. Het gebruik van een 3D-printer laat toe om het energieverbruik sterk te verminderen en zorgt ervoor dat er geen materiaalafval is.

Marc Coninx, zaakvoerder, startte 30 jaar geleden met de verkoop van aangepaste loopschoenen voor sporters en steunzolen. Hij verdiepte zich verder en heeft ondertussen tien medewerkers in dienst en het bedrijf evolueerde richting orthopedie. De productie van steunzolen gebeurde tot nu toe door ze te tekenen en te frezen uit EVA. Met de overschakeling naar een 3D-printer zet het bedrijf een belangrijke stap vooruit.

“De 3D-printing van onze steunzolen vatten we nu op als een pilootproject. In samenwerking met verschillende klanten waarvoor we printen, kunnen we de steunzolen volop uittesten en nagaan wat er nog beter kan”

Marc Coninx

“Tot nu toe hebben we alleen nog maar positieve reacties gekregen. Het is de bedoeling dat het nieuwe 3D-printingsysteem er tegen het einde van het jaar definitief staat.”

Door gebruik te maken van een 3D-printer zijn er veel meer mogelijkheden voor de steunzolen maar er zijn ook heel wat ecologische voordelen. Zo wordt er tot 40 procent minder energie verbruikt tijdens het productieproces. Over 2 jaar wil Marc Coninx de productie van steunzolen voor 70 procent omschakelen naar 3D-printing en nog slechts 30 procent frezen.

Meer info over Coninx Orthopedie? Bezoek hier hun website

imu - vzw - headoffice
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
Proximus
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - salesforce
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - recupel
Advertentie VanRoey- nov