Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Communicatieantenne, een unieke rol in Oost-Vlaanderen

Communicatieantenne, een unieke rol in Oost-Vlaanderen

  • 21/06/2023

Sinds een drietal jaar werkt Voka Oost-Vlaanderen met antennes die specifiek voor hun team de communicatie op zich nemen. “We worden gesteund in onze rol door het communicatieteam waardoor we veel sneller op de bal kunnen spelen.”

foto
Jolyn De Baets (5e van links) en Laurens Fagard (uiterst rechts) omringd door een aantal 'antennes'.

 

"Ben jij de antenne van jouw team?”, is een vraag die al eens vaker weerklinkt in de wandelgangen bij Voka Oost-Vlaanderen. Een aantal jaar geleden vond het communicatieteam zichzelf heruit en bedacht nieuwe rollen om leden sneller en beter te informeren. Elk team kreeg voortaan een communicatieverantwoordelijke (of -antenne) die de communicatie binnen dat team op zich neemt. Van sociale media-posts over ClickDimensions tot webartikels: het zijn echte manusjes-van-alles.

Passie is nodig

In totaal zijn er een elftal antennes die de communicatie voor hun eigen team doen. In hun rol worden ze ondersteund door het communicatieteam. “We proberen om de zes weken samen te komen tijdens een lerend netwerkje”, vertelt Laurens Fagard die samen met Jolyn De Baets de antennewerking begeleidt. “In die sessies delen we kennis en ervaringen, brengen we hen op de hoogte van nieuwe features van de website of bespreken we manieren om efficiënter met social media om te springen.”
“Als antenne moet je wel een zekere affiniteit met communicatie hebben of op zijn minst de drive om je erin te verdiepen”, geeft Elise Van de Velde mee. Zij doet de communicatie voor Team Jong Ondernemerschap en Vraag het aan Voka. “Het is fijn om enkele nuttige handvaten mee te krijgen van onze collega’s die de expertise hebben en ze nadien toe te passen in de praktijk. Zo kunnen we veel sneller reageren en onze communicatie over de hele lijn verder professionaliseren.”

Film Fest Gent 2023