Skip to main content
  • Nieuws
  • Collega in de kijker - Soetkin Van Causbroeck

Collega in de kijker - Soetkin Van Causbroeck

  • 27/05/2019

Er zit meer in een collega dan je denkt! Soetkin Van Causbroeck is niet alleen relatiebeheerder en Welt-coördinator bij Voka  - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, maar ook florist in bijberoep. Met ‘Tante Fin’s floral & retro deco’ combineert ze haar passie voor bloemen met haar liefde voor tweedehandsspullen. Zo kan je bij elk boeket ook kiezen voor een retro vaas. Vanaf deze zomer vind je Soetkin ook in haar eigen pop-upshop in Vilvoorde.

Soetkin startte begin dit jaar met haar eigen bloemenzaak en mocht sindsdien al heel wat bestellingen verzorgen, waaronder zelfs een boeketje voor koningin Mathilde. In 2020 mag ze een aantal bruiloften aankleden en vanaf deze zomer staat ze in haar eigen pop-upshop. Die laatste heeft een uniek concept. Soetkin: “In de winkel gaan de mensen zelf hun boeket kunnen samenstellen. Er zal een plukbar staan waaruit ze naar eigen smaak kunnen kiezen. Mensen die zich daar niet goed bij voelen, help ik natuurlijk. En bij elk boeket voorzie ik een standaard vaas.”

Soetkin Van Causbroeck

Bij Soetkin kan je niet alleen terecht voor een boeket of bloemstuk, maar ook voor een bloemenworkshop. “Workshops organiseren is iets dat ik al lang wil doen. Het lijkt me heel plezant om een groep mensen een fijne namiddag of avond te bezorgen met mijn bloemen. Dat heb ik nu ook al met mijn boeketten. Niets zo leuk als een berichtje krijgen van iemand die zegt heel blij te zijn met een van mijn creaties.”

Als prille starter is Soetkin nog volop haar weg aan het zoeken. “Ze zeggen vaak dat je als ondernemer een duidelijk doel voor ogen moet hebben en daar stap voor stap naartoe moet werken. Maar ik vind eigenlijk dat je gaandeweg door dingen uit te testen ontdekt wat je leuk vindt en wat niet. En dat je doel dus kan veranderen. Mijn pop-up is daar een mooi voorbeeld van. Dat is voor mij echt een avontuur om te zien of zo’n winkel me wel ligt. Daarom vind ik het ook fantastisch dat je met zo’n pop-upconcept kan werken. Als ik na drie maanden merk dat het niks voor mij is, dan is er niks verloren.”

Meer weten over Soetkin? Lees het volledige interview met haar in de Vlaams-Brabantse Ondernemers van juni. Of neem een kijkje op haar website: www.tantefins.com.

Proximus