Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Collega in de kijker: Joke Van der Burght

Collega in de kijker: Joke Van der Burght

  • 22/10/2021

Na enkele jaren ervaring in de horeca besloot Joke Van der Burght eind 2019 haar professionele loopbaan over een andere boeg te gooien en bij Voka Oost-Vlaanderen aan de slag te gaan. “In mijn huidige job kan ik mijn liefde voor multitasking ten volle botvieren.” Portret van een bezige bij. 

Joke Van der Burght

Met een diploma hotelmanagement op zak trok Joke in 2014 richting de arbeidsmarkt en vond een eerste job bij Ellis Gourmet Burgers als assistent-restaurantmanager. “Lang bleef ik er niet, want na een maand kon ik op gesprek gaan bij Heron Golf Management, een beheerder van golfterreinen. Ze zochten iemand om de feestzaal en het restaurant van de golfclub in Oostende uit te baten. De sport was tot dan toe een groot mysterie voor mij, maar ik stortte me toch in het avontuur."

“Na enkele maanden nam ik al het reilen en zeilen op mij en stuurde een team van greenkeepers, barpersoneel, golfleraren, een kok en enkele flexijobbers aan. Het ging zelfs zo ver dat ik golfexamens afnam en de juniorwerking mee coördineerde (lacht). De club draaide intussen op wieltjes, maar de uitdaging was wat weg.”

Manusje-van-alles

Joke zocht andere oorden op en kwam terecht als rechterhand bij een eigenaar van drie restaurants in Gent. “Een erg veeleisende job waar ik alles op mij nam, van boekhouding tot personeelsadministratie, en alle andere klusjes. Op 6 maanden tijd was ik nauwelijks vijf dagen thuis geweest. Ik woonde toen nog in Oostende en ook de verplaatsing werd me wat te veel.”

“Zo kwam ik na een tijdje bij hotelketen Marriott terecht als marketingmanager. Een boeiende periode waar ik heel wat events zoals OdeGand en De Strafste Gentenaar mee organiseerde. Daarnaast verhielp ik ook kleine euveltjes voor hotelgasten. Ik vond het fijn om zo veel afwisseling te hebben. Maar op een gegeven ogenblik was er een verschuiving in het management en werd mijn job anders ingevuld. Plots was er minder ruimte voor variatie.”

"Het geeft me persoonlijk enorm veel voldoening dat collega’s erg enthousiast zijn over het interieur van Voka Vaart.”

Voka Vaart

Tijdens een bezoekje aan haar ouders kreeg Joke de advertentie van ‘Voka Touché’ onder haar neus geschoven. “Ik las dat Voka Oost-Vlaanderen op zoek was naar mensen die een flexibel takenpakket wilden. De horeca had ik intussen wat gezien en een nieuwe uitdaging triggerde me wel. Ik kon starten als administratief medewerker voor de teams Groei en Netwerking. De eerste weken ondersteunde Joke al meteen de nieuwjaarsrecepties. “Ik gaf al snel aan dat ik graag ook Plato-groepen wilde begeleiden.”

Intussen voelt Joke zich meer en meer thuis bij Voka en dat valt op. “Een tijdje geleden kwam Katrien Moens me vragen of ik zin had om de opbouw en inrichting van ons nieuwe kantoor in Aalst mee te helpen coördineren. Nadat ik met volle overtuiging toestemde, zat ik niet veel later al samen met aannemers om alles in goede banen te leiden en onderhandelde ik mee over prijzen. Nu het kantoor is opgeleverd en geopend, geeft het enorm veel voldoening dat collega’s erg enthousiast zijn over het interieur.”

Mama in spe 

Ook in haar vrije tijd loopt Joke van hot naar her. “Ik zit in een serviceclub waar we activiteiten organiseren voor het goede doel. Daarnaast probeer ik ieder half jaar eens een cursus te volgen, zoals florist, illustrator, pottenbakken, creatief ontwerp enz. Niet altijd met de bedoeling om er concreet iets mee te doen, maar gewoon omdat ik het leuk vind (lacht).”

Binnenkort kan Joke haar energie kwijt in haar nakende moederschap. “Als alles goed gaat, beval ik begin november van een zoontje. Ik kijk er nu al naar uit om verjaardagsfeestjes te organiseren met de gekste thema’s. Maar uiteraard ga ik ook enorm mijn collega’s missen. De afgelopen maand moest ik noodgedwongen wat platte rust nemen en ik liep nu al de muren op. Dat belooft (lacht).”

Joke in gesprek met ondernemers tijdens de opening van Voka Vaart
Joke in gesprek met ondernemers tijdens de opening van Voka Vaart