Skip to main content
Map

Collega in de kijker: Emily Wauters

  • 28/01/2022

“Heel vreemd was dat. Op de eerste dag bij Voka kreeg ik een laptop en meteen ook de melding dat ik voor onbepaalde tijd niet meer naar kantoor mocht komen. Het was dinsdag 17 maart 2020; de coronacrisis was officieel begonnen. En ik had nog nooit aan telewerk gedaan in mijn vorige jobs!”

Emily Wauters was de eerste nieuwe medewerker die alle collega’s via het scherm heeft moeten leren kennen. Ondertussen is ze goed ingeburgerd bij Voka vzw en denkt ze eraan om de collega’s wat gevechtsskills bij te brengen.

Wat houdt je job in?

Ik geef administratieve ondersteuning aan het Kenniscentrum en het Marcomteam. Een heel afwisselende job met veel sociale contacten. Ik zorg er ook voor dat de politieke zomerstages zo vlot als mogelijk verlopen. Een drukke zomerperiode dus. Als er tijd overblijft, ga ik graag eens mee op zo’n stage.

Klopt het dat je Voka al een nieuw lid hebt bezorgd?

Toen ik bij Voka begon, merkte ik dat mijn ex-werkgever Belga geen lid was van Voka! Terwijl alle Kamers wel klant zijn bij het persagentschap. Ik denk dat ze gewoon nooit over een lidmaatschap hebben nagedacht. Nu is dat in orde, al mag je mijn rol daarin niet overschatten.

Je bent afkomstig uit Brussel.

Pardon, uit Neder-Over-Heembeek. Dat was vroeger een boerendorpje net buiten Brussel. Pas honderd jaar geleden is dat aangehecht bij de grote stad. Maar Neder-Over-Heembeek blijft iets speciaals hebben. Ik heb het wel zien veranderen. Eerst kwam de verfransing, gevolgd door de verstedelijking en de sterke opkomst van heel diverse culturen.

Brussel kent een prachtig erfgoed. Alleen zijn veel gebouwen in verloederde staat. Dat vind ik jammer. En ook veiligheid blijft een knelpunt in Brussel. Onlangs nog werd ik ’s avonds lastig gevallen. Dat gebeurt overal, dat weet ik wel, maar in Brussel heb ik er toch meer mee te maken.

Ik ben een geschiedenisfreak. Toen ik klein was, stond de tv niet vaak aan bij ons thuis. Strenge ouders he. Ik ben dan maar veel beginnen lezen. Geschiedenis boeit me enorm. Ook op vakantie probeer ik altijd historische plekken te bezoeken.

Je doet ook aan gevechtssporten. Een niet alledaagse combinatie.

Ik ben nooit een typisch meisje geweest. Als kind wilde ik liever de ridder dan de prinses zijn. Iemand redden vond ik leuker dan gered worden. Tijdens een reis naar Thailand ben ik in de ban geraakt van het thaiboksen. Van het een kwam het ander en nu geef ik drie avonden per week les in body combat.

Je deelt regelmatig een klap uit?

Bij body combat slaan we alleen maar gaten in de lucht, er is geen tegenstander die we willen raken. Het is een combinatie van een zestal verschillende gevechtssporten. Mijn doel is dat al mijn cursisten een uur lang hun zorgen aan de kant kunnen zetten en alleen maar hoeven te denken aan sport. Ik ben eerder een zorgende coach dan een strenge leraar.

Komen er body combatlessen bij Voka?

Verschillende collega’s zouden dat graag willen. Ik sta er zeker voor open. Dat zou een interessante manier zijn om elkaar op een andere manier te leren kennen.

Belga
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - recupel
imu - vzw - recupel
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - obd
AW_Digitalisering
imu - vzw - Recupel
Proximus
imu - vzw - headoffice