Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Co-ontwikkel uw internationale strategie met de hulp van Voka en het ‘At Anchor in Flanders’-project

Co-ontwikkel uw internationale strategie met de hulp van Voka en het ‘At Anchor in Flanders’-project

  • 03/05/2019

Met de Co-Founder Hub wil Voka de matching realiseren tussen ‘generatoren van projectideeën’ en ‘projectzoekers die mogelijkheden hebben om te participeren in start-ups/scale-ups en hun internationaliseringsstrategie’. Het is een onderdeel van het At Anchor in Flanders-project (AIF), dat gesteund wordt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). 

Door start/scale-ups goed te oriënteren in het vinden van de juiste partners en hen te informeren over de mogelijkheden van ‘slimme’ partnerships, probeert Voka Vlaamse projectideeën om te zetten in internationale verhalen. Hiervoor doorlopen we verschillende fasen. 

1. Identificatie van start/scale-ups met internationaal potentieel

In de eerste fase dienen kandidaat-deelnemers hun aanvraag in, worden ze gescreend en wordt een selectie gemaakt. Je kandidatuur indienen doe je door deze profielanalyse ingevuld terug te bezorgen aan isabelle.meulemeester@voka.be, voor 30 september 2019. Op basis van de profielanalyse worden kandidaten gescreend en volgt eventueel een intakegesprek. Eenmaal definitief geselecteerd voor deelname, ontvang je hierover bericht van Voka. 

2. Finding your international expertise 

Tijdens de matching night op 9 oktober 2019 worden alle geselecteerde project owners en de project seekers met elkaar in contact gebracht. Naast enkele boeiende info- en inspiratiesessies leert iedereen elkaar op een luchtige manier kennen. Aan de hand van matching-technieken worden duo’s gevormd. 

3. Kortlopend intensief traject

Na het matchen gaan we van start met kortlopende intensieve begeleidingstrajecten voor de zes duo’s die het sterkst wisten te overtuigen. Dit traject zal bestaan uit enkele sessies die de samenwerking zullen definiëren, en tot slot enkele sessies die de internationale strategie vorm zullen geven. In november 2019 maken we de finale evaluatie van het traject op.  

Meer info?

Voor meer informatie over de Co-Founder Hub kan je contact opnemen met Isabelle Meulemeester - isabelle.meulemeester@voka.be.

In samenwerking met

 

At anchor flandersAt Anchor Flanders

Proximus