Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Cindy Hustings: “Laat je als ondernemer omringen door mensen die het beter weten”

Cindy Hustings: “Laat je als ondernemer omringen door mensen die het beter weten”

  • 25/05/2020

Cindy Hustings is zaakvoerder van Bouwbedrijf Hustings in Genk. Zij staat dagelijks haar mannetje in een keiharde mannenwereld. Cindy vertrouwt op extern advies wanneer ze voor belangrijke beslissingen staat in haar onderneming. Dat doet ze door middel van een raad van advies.

Cindy Hustings Bouwbedrijf HustingsWat is jouw grootste uitdaging als zaakvoerder?
Cindy: "Toen ik het bouwbedrijf overnam van mijn vader, merkte ik dat ik een extern klankbord miste. Als vrouw in de bouwwereld word je extra getoetst en ik had het gevoel dat ik me eens zo hard moest bewijzen. Gelukkig kan ik wel altijd terugvallen op mijn vader die me steeds adviseert, maar gezien onze groei-ambities niet altijd overeen komen, had ik nood aan een sparringpartner."

Hoe heb je dat probleem dan aangepakt?
"Ik heb vorig jaar een raad van advies voor mijn onderneming samengesteld. Ik heb me laten omringen door mensen met veel ervaring uit verschillende sectoren. Het werd een groep van adviseurs die ik echt durfde te vertrouwen en waar ik de pijnpunten van mijn onderneming bespreekbaar kan maken."

Hecht je veel belang aan advies van buitenstaanders?
"Ik neem alle advies zeker te harte. Dat wil niet zeggen dat ik klakkeloos alle input van adviseurs zal overnemen, want zij zitten daarom niet in dezelfde branche en kennen niet alle details. Als bedrijfsleider weet je wat het beste is voor en heb je meer zicht op jouw onderneming, maar extern advies is zeker een waardevolle toevoeging."

"Als bedrijfsleider weet je wat het beste is voor jouw onderneming, maar extern advies is zeker een waardevolle toevoeging."

Hoe ben je als zaakvoerder geëvolueerd na het installeren van een raad van advies?
"Als bedrijfsleider ben ik zekerder van mijn stuk geworden. Bijvoorbeeld omtrent onze marketingbudgetten. Gezien ik wil groeien en meer naamsbekendheid wil genereren, moesten deze budgetten een stuk omhoog. In het verleden werd hier nooit veel aandacht aan besteed, maar ik zag dit anders. En dat heeft de raad van advies dan ook beaamt. Dat gaf me dus de zekerheid om dit aan te pakken. Mijn raad van advies houdt me tegelijkertijd ook met mijn voeten op de grond zodat ik niet te hard van stapel loop."

"Ik ben zekerder van mijn stuk geworden en ik sta met mijn beide voeten op de grond na de installatie van een raad van advies"

Hoe ga je om met kritiek op jouw onderneming?
"Wanneer er kritiek wordt gegeven, zal dit altijd op een constructieve manier gebeuren en komt het nooit aanvallend over. Ik heb niet liever dan opbouwende kritiek, want enkel daaruit kan je leren. Als ze mij constant komen vertellen hoe geweldig en fantastisch het binnen mijn bedrijf verloopt, dan heb ik er niks aan en kan ik het ook alleen."

Welk advies zou je zelf aan een eigenaar-ondernemer willen geven?
"Laat je omringen door mensen die het beter weten of meer ervaring hebben. Bouw een netwerk op met mensen waarbij je terecht kan en je kan op vertrouwen. Elk bedrijf of elke sector heeft zijn pijnpunten die iemand anders ook al eens heeft meegemaakt. Zorg dat je dit bespreekbaar maakt."

Een raad van advies op maat van jouw bedrijf? 

  • Voka - KvK Limburg begeleidt ondernemingen in de opstart van hun raad van advies. Kies zelf je samenstelling en laat alle administratieve zaken aan ons over!
     
  •  Neem een kijkje op www.voka.be/limburg/raad-van-advies of neem vrijblijvend contact op met onze collega Carolien Houbrechts voor meer informatie.

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers