Skip to main content
  • Nieuws
  • Cieltje Van Achter en Mathias Vanden Borre (N-VA) op Voka-Zomerstage bij Brussels Airport

Cieltje Van Achter en Mathias Vanden Borre (N-VA) op Voka-Zomerstage bij Brussels Airport

  • 20/09/2019

Deze uitzonderlijk interessante dag is echt voorbij gevlogen. We kregen de kans om zowel voor als achter de schermen de werking van de luchthaven te leren kennen. Het is indrukwekkend om te zien hoe goed alle activiteiten op elkaar zijn afgestemd zodat het voor de reiziger een vlekkeloze ervaring is. Vertrek en landing, laden en lossen, veiligheidsmaatregelen: het werkt allemaal als een geoliede machine.

We kregen eveneens een uiteenzetting over de werking van het tewerkstellingscentrum Aviato. Aviato is een schoolvoorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen publieke en private actoren om de luchthaven in de verf te blijven zetten als een motor van jobcreatie. We hopen dat dit centrum zich zal blijven richten tot de Brusselse arbeidsmarkt waar jonge en talentvolle mensen zoeken naar een echte uitdaging.

Brussels Airport is een van de belangrijkste economische polen van Vlaanderen én Brussel en biedt talloze opleidingsmogelijkheden aan jonge werknemers. Als Brusselaars moeten we de aanwezigheid van onze nationale luchthaven vlakbij onze hoofdstad blijven koesteren en verder ondersteunen.

Contactpersoon

Proximus
IMU - vzw - Altez
IMU - vzw Remant