Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • CICO HUB - Circulaire co-creatie hub

CICO HUB - Circulaire co-creatie hub

  • 18/01/2021

Zuid-West-Vlaanderen is gekend als dé maakregio in België. 1 op 3 productiebedrijven in België bevindt zich in deze regio. Het zijn vaak familiale ondernemingen uit de textielsector, de metaalverwerkende sector en de kunststofverwerkende sector die gegroeid zijn uit de traditionele vlasindustrie. Voor deze kmo’s is er de dwingende vraag om te transformeren naar een industrie die duurzamer omgaat met de beschikbare materialen en grondstoffen.

CICO Hub

De Circulaire Co-creatie hub (CICO HUB) bundelt de krachten om ondernemingen samen te brengen en te ondersteunen bij deze transitie naar circulair ondernemen.

De circulaire toekomst van (productie)afval: valorisatie van reststromen

Het project CICO HUB is op zoek naar productiebedrijven die vanaf het najaar van 2021 in samenwerking met studenten en ontwerpbedrijven hun reststromen willen identificeren en exploreren. Daarna wordt in co-creatie gegaan met een maatwerkbedrijf om te komen tot nieuwe producten en een valorisatie van de reststromen.

Meer info over dit project en de deelnemende bedrijven kunt u vinden via deze link.
Of contacteer Marijke Bouciqué - 056 26 13 89.

Circulair Forum: alle actoren samenbrengen

Het circulair forum is een platform voor productiebedrijven, maatwerkbedrijven, afvalverwerkende bedrijven, dienstverleners, bedrijven actief in deeleconomie, kenniscentra, creatieve ondernemingen,… met als centraal thema: afvalvalorisatie en circulaire economie.

Een samenwerking met actoren met verschillende achtergronden en verschillende competenties, brengt vaak verrassende ideeën aan het licht. Dit platform heeft dan ook als doel om de kennis over afvalverwerking en circulair ondernemen te vergroten, de problemen en drempels te bespreken en (keten)samenwerking te creëren.

Waar staan we nu? Wat kunnen en doen we al? Welke uitdagingen hebben we nog te overwinnen?

Tijdens een brainstorm formuleerden 86 deelnemers - productiebedrijven, afvalverwerkers, maatwerkbedrijven, maar ook creatieve ondernemers en kennisinstellingen - samen inzichten, noden en opportuniteiten voor succesvol circulair ondernemen. Klik hier voor een verslag.

Voka West-Vlaanderen realiseert dit project in samenwerking met Designregio Kortrijk, Howest, Intercommunale Leiedal en W13 (sociale economie en maatwerkbedrijven) en met de steun van ESF.

 

DRK  Leiedal  W 13  howest

ESF
 

Contactpersoon

Marijke Bouciqué

Kennis & Advies/Innovatie - Innovatie & Digitalisering

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag