Skip to main content
  • Nieuws
  • Checklist voor het naleven van maatregelen tegen coronavirus

Checklist voor het naleven van maatregelen tegen coronavirus

  • 19/03/2020

Het M.B. van 18 maart 2020 legt verregaande social distancing maatregelen op aan de ondernemingen. Het verplicht alle ondernemingen, ongeacht hun grootte, om telewerk te voorzien. Ondernemingen voor wie dit niet mogelijk is, dienen max. de social distancing maatregelen te respecteren. Is dat evenmin mogelijk, dan wordt een tijdelijke volledige sluiting opgelegd.

In de praktijk zorgt deze maatregel voor heel wat onduidelijkheid en ongerustheid bij de ondernemingen. U vindt concrete richtlijnen die de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg publiceerde op haar website, in de vorm van een checklist die u kunt overlopen in overleg met uw interne preventieadviseur en/of uw externe dienst voor preventie en bescherming op het werk.

Op die manier kunt u uw werknemers garanderen dat u ervoor zorgt dat het werk wordt verricht in omstandigheden die de gezondheid en het welzijn van uw medewerkers vrijwaren. In deze context verwijzen we ook graag naar de affiche social distancing die we eerder publiceerden.

Aanvullend vindt u hierbij een affiche met richtlijnen rond het handen wassen en een met algemene voorzorgsmaatregelen

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag