Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • CEO's in debat tijdens parlementaire stages

CEO's in debat tijdens parlementaire stages

  • 22/03/2018

Al 10 jaar biedt Voka samen met het Vlaams Parlement CEO’s de kans om gedurende twee dagen de parlementaire werking te leren kennen. De bedoeling van deze stages: de ondernemers een beter inzicht in de werking en rol van het parlement geven. Wat is het verschil tussen de politiek en ondernemerschap? En wat met de automatisering van de arbeidsmarkt? Over die vragen gingen de CEO's op woensdag 21 maart in debat met Vlaamse volksvertegenwoordigers. 

Op dinsdag 13 en woensdag 21 maart kregen 12 CEO's de unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij het Vlaams Parlement. Daarbij kregen de deelnemers ieder een parlementslid als meter of peter toegewezen die hen gedurende de stage persoonlijk begeleidde. Na dinsdag 13 maart een hele dag hun meters en peters gevolgd te hebben, traden de CEO’s  op woensdag 21 maart zelf in debat met de parlementsleden. 

Het startschot werd gegeven met de vraag 'Wat is het verschil tussen de politiek en het ondernemerschap?'. De zaal was het unaniem eens dat er heel wat verschillen zijn. Niet alleen de werking en de structuur, maar het nemen van beslissingen verschilt sterk tussen politiek en ondernemingen. Toch was er ook heel wat begrip bij de ondernemers en bewondering voor onze politici. Ook de vraag over hoe ondernemers denken over de automatisering van de arbeidsmarkt werd uitgebreid besproken. Als afsluiter van het debat hadden de ondernemers nog enkele tips voor hun meter of peter. 

 

Powered by flickr embed.

Contactpersoon

imu - vzw - Recupel
imu - vzw - recupel
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - obd
imu - vzw - recupel
imu - vzw - headoffice