Skip to main content
  • Nieuws
  • CEO Albert Klingeleers deelt ervaringen over private equity

CEO Albert Klingeleers deelt ervaringen over private equity

  • 23/10/2019

Albert Klingeleers van Hengelhoef Concrete Joints had geen opvolging klaarstaan voor zijn bedrijf. Hij trok private equity aan voor de verder uitbouw van het bedrijf. Hij deelt zijn ervaringen.

albert
Albert Klingeleers van HC Joints.

Hengelhoef Concrete Joints is een spin-off bedrijf van Werkhuizen Hengelhoef, gespecialiseerd in de productie en ontwikkeling van uitzetvoegen voor

industrievloeren. Het bedrijf zet mooie resultaten neer en is internationaal actief. Maar noch CEO Albert Klingeleers, noch zijn 2 mede-aandeelhouders hadden opvolging klaarstaan. Ook het uitkopen van de mede-aandeelhouders om alleen verder te gaan was een te groot engagement gezien hun leeftijd.

"Het management blijft geëngageerd om een actieve rol te spelen"

“We wisten dus dat we het bedrijf ooit van de hand zouden doen,” vertelt Albert Klingeleers. “We dachten eerst aan een verkoop, maar uiteindelijk zijn we in zee gegaan met het investeringsbedrijf Down2Earth. Zij hebben nu een meerderheidsparticipatie in HC Joints. We kozen hen om hun pragmatische aanpak en het feit dat we nog heel autonoom kunnen blijven werken.”

Omdat Down2Earth werkte met een ‘financial leverage’ regeling, konden Albert en zijn mede-aandeelhouders bij de transactie een mooie prijs innen voor het bedrijf. Maar tegelijk investeerden ze dat geld deels terug via aandelen en een achtergestelde lening.

“Zo is de investering minder zwaar voor Down2Earth en de financieringsbehoefte naar banken kleiner. Bijkomend voordeel is dat het management geëngageerd blijft om een actieve rol te spelen. Dat is belangrijk voor de continuïteit en verdere groei van het bedrijf. Een win-win situatie dus.”

Meer weten over bedrijfsoverdracht en -overname?

  • Op 6 februari organiseert Voka - Kamer van Koophandel Limburg een niet te missen event voor eigenaars-ondernemers rond de continuïteit van professionaliteit in bedrijven. Albert Kingeleers doet hier zijn verhaal tijdens een panelgesprek. Schrijf je gratis in voor De Wissel! 

Contactpersoon

Ellen Olislagers

Directeur eigenaars-ondernemers

imu - vzw - Altez
AW_Digitalisering
IMU - vzw - Bebat
IMU - VZW - multibureau
IMU - vzw - Remant
AW_Welt_6stappenplan
IMU - VZW - ING 1
IMU - vzw - Salesforce
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Proximus