Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Celine Van Ouytsel en Voka maken samen genomineerden voor 'Prijs Ondernemen 2024' bekend

Celine Van Ouytsel en Voka maken samen genomineerden voor 'Prijs Ondernemen 2024' bekend

  • 30/04/2024

Chocoladeproducent Gudrun uit Lier is de eerste kanshebber om - op 26 september - de 'Voka Prijs Ondernemen 2024' te winnen. De pralinefabrikant kreeg - uit handen van ex-Miss België Celine Van Ouytsel - nu al de Voka Lokaal-award voor de regio Neteland, waar het bedrijf actief is. Door die award worden ze nu voorgedragen en maken ze kans op de grote 'Voka Prijs Ondernemen'. De komende vier weken maakt Celine Van Ouytsel, samen met het team van Voka Mechelen-Kempen, de negen genomineerden bekend.

"Mensen zullen de naam 'Gudrun' niet meteen kennen. Omdat we onder private label werken. Daarom ben ik écht blij dat we als bedrijf en als naam deze prijs winnen", zegt Sofie De Lathouwer, bijna 3 jaar CEO van Gudrun. "Ons aandeel in België is een kleine 5 procent. Het merendeel van onze productie - pralines en truffels - is bestemd voor het buitenland. Zo zitten we onder meer in Amerika, Engeland, Japan en Canada. Maar dat doen we wel allemaal vanuit Lier. Van hieruit maken we de Belgische chocoladetrots waar. Daarom betekent de erkenning die we nu van Voka krijgen heel veel."

Gudrun bestaat sinds 1942 en maakt Belgische pralines en truffels. Er werken 170 medewerkers met 29 verschillende nationaliteiten.

Duurzame chocolade met unieke vulling

Vergroenen. En vernieuwen. Die woorden staan stevig in het DNA van Gudrun. In 2022 tekenden Gudrun - ter ere van hun 80-jarig bestaan - het Beyond Chocolate-charter. Een initiatief om duurzame chocolade te promoten. "Zo hebben we nog recent een praline voorgesteld met een unieke vulling: witte pulp uit de cacaoboon. We doen op die manier aan upcycling. Dat wil zeggen dat we materialen recupereren die anders in de afvalstroom terechtkomen", zegt De Lathouwer.

"De smaken van de chocolade zijn uiteraard top. Maar het ondernemerschap dat Sofie en haar team uitstralen, tot ver buiten Lier, is dat nog meer. Die ambitie en gezonde visie hebben ervoor gezorgd dat Gudrun is voorgedragen door onze lokale ondernemers voor de award", zegt Claudia De Moor, voorzitter van Voka Lokaal Neteland. De Moor staat zelf met haar broer Marc aan het hoofd van het familiebedrijf Vosschemie Benelux. 

Stemmen

Vanaf 1 juni 2024 kan je hier jouw een stem uitbrengen op je favoriete bedrijf. Op die manier kan je het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 26 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2024 wordt.

Voka Prijs Ondernemen 2024

Ben jij er bij om jouw favoriete bedrijf in de prijzen te zien vallen? Schrijf je nu in voor de spectaculaire Voka Prijs Ondernemen awardshow op 26 september en beleef het vanop de eerste rij.

Contactpersonen

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder

Fientje Moerman

Voka Lokaal Coördinator