Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Cathy Coudyser trapt West-Vlaamse Voka zomerstages af

Cathy Coudyser trapt West-Vlaamse Voka zomerstages af

  • 24/07/2018

Dinsdag 24 juli is Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen gestart met een nieuwe reeks Zomerstages. Daarbij gaan West-Vlaamse volksvertegenwoordigers voor één dag aan de slag bij een onderneming uit onze provincie. Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser (N-VA) uit Knokke-Heist mocht de spits afbijten bij het Kursaal in Oostende.

Cathy Coudyser werd ontvangen door Peter Craeymeersch, algemeen directeur van het Kursaal. Bij wijze van introductie gaf hij een toelichting over de rijke geschiedenis en de werking van één van de bekendste gebouwen van Oostende. Sinds de laatste renovatie telt de concertzaal 2.000 zitjes en is daarmee een van de grootste zalen van West-Vlaanderen. Met jaarlijkse zo’n 130-tal activiteiten is het Kursaal ongeveer 260 dagen in gebruik, denk maar aan musicals zoals Mamma Mia en Flashdance, concerten van o.a. Stan van Samang en tal van expo’s en B2B-activiteiten. Het Kursaal is ook heel belangrijk als motor voor de stad Oostende: 35% van de bezoekers kiest namelijk voor een overnachting in de stad en 40% gaat er voordien iets eten.

In de toekomst wil het Kursaal het DNA van de stad verder versterken en wil men nog grotere artiesten aantrekken om zo de uitstraling van zowel de stad als het Kursaal te vergroten.

Belangrijk om voeling te houden

Na de toelichting kreeg Cathy Coudyser een rondleiding en een blik achter de schermen van de opbouw en generale repetitie van de musical Flashdance die er in première ging. Onder andere de historische loges waar de artiesten zich voorbereiden op hun optreden kwamen aan bod. Als uitsmijter van de dag mocht Coudyser de première van de musical Flashdance bijwonen, waarna ze ook even met de cast kon spreken.

Cathy Coudyser: “Dankzij Voka krijgen we als parlementsleden elk jaar een unieke kans om op de werkvloer te voelen wat er leeft in de sector waarvoor we ons ook in het parlement inzetten. De entertainmentsector is belangrijk voor zowel een stad, de regio als voor het toerisme. De uitdaging is om zowel Vlaamse als internationale hoogstaande entertainmentproducties te tonen met een financieel gezond businessplan. Entertainment is ook een vorm van cultuur en het is dan ook belangrijk dat er goed met de culturele sector wordt samengewerkt. Zo krijgt Oostende en bij uitbreiding de Vlaamse kust een gevarieerd en divers cultuuraanbod. Dit is ook belangrijk als toeristisch all-weatheraanbod en om je stad of regio te profileren.”
Lees minder

Contactpersoon

imu - vzw - Recupel
imu - vzw - recupel
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - headoffice