Skip to main content
  • Nieuws
  • Carolien zet zich in voor kwetsbare kinderen

Carolien zet zich in voor kwetsbare kinderen

  • 10/11/2020

Carolien Houbrechts is niet zomaar een adviseur eigenaars-ondernemers bij Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Integendeel, Carolien zet zich in voor lokale organisaties die kinderen in kwetsbare situaties ondersteunen. Hoe ze dat doet? Dat lees je hier onder!

Carolien
Carolien en de andere leden van LEO Club Haspengouw.


Wat is een LEO Club?

Carolien: "We zijn jonge mensen tussen 18 en 30 jaar en we verenigen ons wereldwijd in LEO Clubs om ons samen te engageren voor een welbepaalde lokale doelgroep. Dit doen we door activiteiten te organiseren en nieuwe opportuniteiten voor hen te creëren. LEO staat voor Leadership, Experience en Opportunity."

Welke goede doelen steunen jullie zoal?

"Er zijn veel goede initiatieven te steunen natuurlijk, kiezen is vaak heel moeilijk. Als Club hebben we er bij de oprichting voor gekozen om enkel de lokale organisaties te steunen die zich inzetten voor kinderen.

Momenteel hebben we 4 vaste goede doelen die we ondersteunen: bewegingsactiviteiten voor kinderen met een fysieke of mentale beperking (Khioo en Recreas), bijzondere jeugdzorg (Mariahuis) en tot slot de lokale voedselbedeling (St. Vincentius).

We steunen hen zowel door leuke activiteiten voor deze doelgroepen te organiseren, als door verstrekking van financiële middelen. Momenteel zijn we volop de handen uit de mouwen aan het steken om elk van deze kinderen een leuk Sint-pakket te bezorgen. De Sint-show die we jaarlijks organiseren voor de gezinnen, vervangen we dit jaar door een filmpje dat we op voorhand opnemen. Héél wat werk voor de boeg dus!"

Waarom ben je lid geworden van deze Club?

"In 2017 beslisten we samen met een groepje vrienden en kennissen uit mijn streek om een officiële LEO-Club op te richten, om mensen die in minder gemakkelijke omstandigheden opgroeien te helpen en te ondersteunen. We proberen hen te laten genieten van zaken die voor ons vanzelfsprekend zijn, maar voor hen niet altijd makkelijk. Hiervoor waren we afhankelijk van de plaatselijke Lions-club, die ons hier als peter-vereniging goed in ondersteund heeft. Sindsdien hebben we al ontzettend veel leuke momenten beleefd voor, na en tijdens onze fundraisers en sociale activiteiten. Daarnaast zien we elkaar sowieso ook maandelijks voor vergaderingen. Elke activiteit is voor ons in feite een teambuilding waarbij we allen aan hetzelfde zeel trekken, en dat met zeer uiteenlopende persoonlijkheden. Dan creëer je onvermijdelijk een heel sterke band met de leden. Het geeft mij ongelofelijk veel voldoening om hier deel van uit te maken."

Wat heb geleerd uit je lidmaatschap?

"Dat ik me zeer gelukkig mag prijzen met wat ik heb en dat ik gezond ben. Men denkt vaak dat je niet snel in zulke omstandigheden terecht zal komen of men staat er niet echt bij stil. Maar dan hoor je de verhalen van deze mensen en dan besef je heel vlug dat een ongeluk snel gebeurd is en dat je het lot niet in handen hebt. Door hier af en toe met geconfronteerd te worden, blijf je wel met beide voeten op de grond. Daarnaast is het ook mooi meegenomen om er een netwerk uit te bouwen, nieuwe vrienden te maken en soft skills te ontwikkelen die in het leven zeker nog van pas komen."

Meer info over deze LEO Club vind je hier

IMU - vzw - De belegger
IMU - vzw - Bebat
Proximus
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Circuit Zolder
IMU - vzw - Eneco
Gent Jazz