Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Burgercoöperatie start supermarkt LokaalHalle

Burgercoöperatie start supermarkt LokaalHalle

  • 11/09/2020

Een groep burgers en landbouwers uit Halle en omstreken investeert in een eigen winkel: LokaalHalle. Het is de bedoeling om via een burgercoöperatie lokale boeren te steunen en de klant gemakkelijker toegang te geven tot lokale en ecologische landbouw. 

Deze maand nog opent de Halse coöperatieve winkel met lokale en duurzame (voedings)producten.  Met de verkoop van de producten willen de initiatiefnemers lokale boeren steunen en de klant gemakkelijker toegang geven tot lokale en ecologische landbouw. “De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) dienen als leidraad voor de uitwerking van onze winkel en de ontwikkelingen van aanvullende diensten”, luidt het bij de coöperatieve. In LokaalHalle zal er op toegezien worden dat er zo weinig mogelijk verpakkingsafval is.

Via burgerparticipaties hopen de stichters geld in het laatje te brengen. Vanaf 125 euro krijg je als coöperant medezeggenschap in LokaalHalle. “We hebben ondertussen 25.000 euro verzameld, wat de oprichting van de winkel mogelijk maakt”, zegt mede-initiatiefnemer Stijn Annendijck bij Persinfo, “Dat bedrag, die we onder de vorm van aandelen aan particulieren verkopen, was een soort van minimum om van start te kunnen gaan. Elke aandeel dat extra wordt verkocht sterkt ons in onze werking. Het maakt de winkel nóg meer de winkel van de gewone man of vrouw en geeft ons meer mogelijkheden om van het Lokaal een topplek te maken.”

LokaalHalle zal de deuren openen in een opgeknapt pand aan de Ninoofsesteenweg. In de winkel zal er een ruim assortiment zijn van onder andere  verse groenten en fruit, vleeswaren, pasta, melkproducten, ecologische schoonmaakproducten en koffie. Voor meer informatie surf je naar de website van LokaalHalle.

Tekst: Alain Trappeniers, Made in Vlaams-Brabant

Proximus
imu - vzw - salesforce
AW_Digitalisering
imu - vzw - recupel
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - obd
imu - vzw - headoffice
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - Recupel