Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Bryo Student Entrepreneurship Challenge van Voka West-Vlaanderen daagt studenten uit

Bryo Student Entrepreneurship Challenge van Voka West-Vlaanderen daagt studenten uit

  • 14/04/2021

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen streeft ernaar om studenten te inspireren om te ondernemen. Tijdens de eerste week van de paasvakantie dompelde de ondernemersorganisatie, i.s.m. Voka Oost-Vlaanderen, daarom 28 studenten onder in een heus ondernemersbad: de Bryo Student Entrepreneurship Challenge. De deelnemende studenten werkten acht business ideeën uit tot creatieve en haalbare projecten en kregen van ondernemers do’s en don’ts mee over het opstarten van een eigen zaak. Uit deze acht ideeën werden ten slotte twee winnende projecten uitgeroepen.

“Jongeren hoeven niet te wachten tot ze de arbeidsmarkt betreden om te proeven van het ondernemerschap. Net daarom willen we studenten reeds vroeg genoeg aansporen om te ondernemen”, vertelt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen. “De Bryo Entrepreneurship Challenge is alvast de uitgelezen kans voor de deelnemers om de eerste stappen te zetten richting ondernemerschap.”

Gedurende de vijf dagen van de Challenge kregen de studenten inspiratiesessies over thema’s zoals design thinking en lean canvas. Daarnaast stonden ook een workshop pitching en coaching sessies van Bryo-coaches op de agenda. Zo leerden de studenten stap voor stap hoe ze een eigen business idee moeten uitwerken tot een haalbaar project.

Om hen te begeleiden, schakelden Voka West- en Oost-Vlaanderen verschillende jonge ondernemers in die reeds gestart zijn in hun eigen start-up, elk met hun eigen ondernemersverhaal. Nuttige tips & tricks hielpen de studenten bij het uitbouwen van hun business idee.

Op de laatste dag van de vijfdaagse Challenge pitchte elke groep kort zijn business idee bij een jury van ondernemers die ooit ook zelf als student-ondernemers gestart zijn. In totaal leverde de Challenge acht creatieve en zeer uiteenlopende projecten op. Uit deze acht ideeën werden ten slotte twee winnende projecten uitgeroepen.

Winnaars Alessandro Heirman, Lindert Bottelberghe en Xander Godderis werkten een concept uit van sensoren aan fietsenrekken met als doel weesfietsen uit het stadsbeeld te helpen. “De Bryo Student Entrepreneurship Challenge is een week vol interessante workshops, goede begeleiding, kans om te netwerken en de ideale mogelijkheid om het pitchen van een idee onder de knie te krijgen. Je krijgt tips & tricks van ondernemers die hun ondernemersverhaal vertellen en leert nieuwe technieken om je business idee verder uit te werken. De Challenge is uitgegroeid tot een business idee waar de buitenwereld duidelijk interesse in heeft. We hebben dan ook beslist om het idee verder uit te werken”, aldus Xander Godderis, student Marketing & Sales aan Vives Hogschool. 

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder