Skip to main content
  • Nieuws
  • Bryo in de kijker: Meer quality time voor kinderdagverblijven dankzij Wingparent

Bryo in de kijker: Meer quality time voor kinderdagverblijven dankzij Wingparent

  • 06/02/2020

Kinderdagverblijven en onthaalouders krijgen steeds vaker te maken met administratieve en operationele rompslomp. “Wij willen hen ontzorgen en meer quality time geven met de kinderen,” zeggen Karen Ruelens en Katty Cuppens van de start-up met uitvalsbasis op de Corda INCubator. 

wingparent
Karen Ruelens en Katty Ceuppens. 

Het idee ontstond twee jaar geleden en vandaag werkt het duo al met een wachtlijst. “We hebben er bewust voor gekozen om kleinschalig te beginnen. Vandaag werken we met meer dan 30 klanten in Limburg en Vlaams-Brabant,” vertelt Katty.

“We hebben de tijd genomen om de noden van onze klanten echt goed te leren kennen en hierop in te spelen. Wingparent zet in op persoonlijk contact en zorgt voor échte oplossingen op maat van de kinderdagverblijven en onthaalouders,” vult Karen aan. 

Meer tijd voor kinderen 

Iedere begeleider of onthaalouder mag volgens de regelgeving voor acht kinderen zorgen. Karen: “De werkdruk ligt dus erg hoog en er zijn veel administratieve en praktische beslommeringen. Dankzij ons platform nemen we die druk weg en krijgen begeleiders meer tijd voor wat ze graag doen.”

Het ecosysteem van Wingparent staat volledig in het teken van kinderdagverblijven en onthaalouders", merkt Katty op. “Via ons gesloten all-in platform kunnen ze producten en diensten terugvinden voor hun dagelijkse werking zoals wekelijkse supermarkt-aankopen met een aangepast gamma voor crèches, van voeding tot luiers. In een tweede fase bekijken we met het kinderdagverblijf waar verdere administratieve noden zijn zoals contractmanagement, afvalophaling of ondersteuning in aankoopbeheer.”

Karen vult aan: “Wanneer we merken dat er meer ondersteuning nodig is, werken we trajecten op maat uit. Er komen vooral organisatorische vragen, dit kan gaan over subsidies tot het aanwerven van personeel.” 

Circulaire ambities 

Het voordeel van de 360°-dienstverlening is dat Wingparent kan zoeken naar optimalisaties in de werking en kosten van haar klanten. “We beschikken over veel data, waardoor we nuttige analyses kunnen maken,” zegt Katty.

Die optimalisaties ziet het duo ook in een circulair model, waarvoor ze van Circulair Vlaanderen zopas een subsidie kregen. “Die ondersteunt een project waar we met vijf kinderdagverblijven een circulaire transitie maken. Dat is een win-win-situatie. Wij staan namelijk aan het begin én einde van de keten,” vertellen de starters. “Door bijvoorbeeld over te schakelen naar leveringen met herbruikbare verpakkingen, is er minder afval. Da’s ook voor ons een goede zaak, omdat wij ook afvalophaling aanbieden.”

“Voor onze groei zoeken we bedrijven en merken die deel willen uitmaken van het ecosysteem voor kinderopvang.”

En de ambities reiken nog verder: “Voor onze groei zoeken we bedrijven en merken die deel willen uitmaken van het ecosysteem voor kinderopvang.” En wat leerde ze uit de startersbegeleiding van Bryo Scale-Up? “Je hoort welke beslissingen andere starters nemen en wat de gevolgen zijn. In je groei moet je trouw aan jezelf kunnen blijven, da’s voor ons een belangrijk uitgangspunt.” 

 

Meer informatie: www.wingparent.be
 

Hoe kunnen we jou helpen?    

verder met voka

 

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers