Skip to main content

Brugge the future is yours

  • 20/01/2017

De tweede Voka-nieuwjaarsreceptie van 2017 vond op 19 januari plaats in La Brugeoise in Brugge. Bijna 700 ondernemers en ondernemende medewerkers uit de regio kwamen er samen om zich te laten inspireren rond het Voka-jaarthema 'The future is (y)ours'.

Lieven Danneels, voorzitter van Voka West-Vlaanderen, en Bert Mons, algemeen directeur, verwelkomden het publiek. Ze brachten een positieve boodschap en riepen de bedrijven op om samen mee te helpen de toekomst vorm te geven. Want het zijn de ondernemingen en hun medewerkers die bijdragen tot de welvaart en het welzijn van onze regio. Die boodschap werd meteen versterkt door een filmpje dat bewijst dat West-Vlaamse bedrijven volop inzetten op 'het nieuwe normaal'.

Keynotespreker Omar Mohout, dé start-upspecialist van Vlaanderen, bracht vervolgens een boeiend verhaal over ondernemerschap, innovatie en technologie. "Bedrijven hoeven niet meer groot te zijn, ze moeten vooral een grote impact hebben", vertelde hij. Hij zoomde in op het belang van data en het inzetten van technologie. "Technologie heeft de kracht om de beperkingen van tijd en ruimte weg te nemen", klonk het in zijn boeiende uiteenzetting.

Als afsluiter bekeken we in een video waar de Voka-regiovoorzitters van wakker liggen en willen op inzetten. Regiovoorzitter van Brugge, Ludo Lievens, sprak ten slotte ook live het publiek toe. Hij riep de beleidsmakers op om in 2017 concreet werk te maken van enkele uitdagingen in de regio Brugge, zoals een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt, de realisatie van vier nieuwe bedrijventerreinen in de Brugse regio, het bepalen van de locatie voor een nieuwe zeesluis in de haven van Zeebrugge,... 

→ Ontdek hier alle Voka-speerpunten voor de regio Brugge in 2017 - lees meer

→ Lees meer over het Voka-jaarthema 'The future is (y)ours' en ontdek de inspiratiesessies die hierrond dit voorjaar georganiseerd zullen worden - lees meer


Daarna was het hoog tijd om te klinken op een gezond en buitengewoon ondernemend 2017!


Bekijk hieronder het videoverslag van de avond. Het fotoverslag vindt u terug op onze Facebookpagina!

Voka-nieuwjaarsreceptie Brugge 2017 from Voka West-Vlaanderen on Vimeo.