Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Brouwerij Lindemans is winnaar van de eerste Voka Ondernemingsprijs Gangmaker West-Brabant van Voka-KvK Vlaams-Brabant

Brouwerij Lindemans is winnaar van de eerste Voka Ondernemingsprijs Gangmaker West-Brabant van Voka-KvK Vlaams-Brabant

  • 13/01/2023

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka-KvK Vlaams-Brabant in Dilbeek werd de winnaar van de eerste Voka Ondernemingsprijs Gangmaker voor West-Brabant bekend gemaakt. De eer gaat dit jaar naar Brouwerij Lindemans, die eind vorig jaar een volledig nieuwe site opende in Ruisbroek en vorig jaar haar 200 jarig bestaan vierde.

In de Wivinakapel in Dilbeek kwamen 200 ondernemers samen om het glas te heffen op het nieuwe jaar. Na twee jaar corona was dit het uitgelezen moment om opnieuw face to face in contact te komen met andere bedrijfsleiders uit de regio. Maar ook de politieke uitdagingen voor het nieuwe jaar werden besproken.

In haar nieuwjaarsboodschap sprak Daniëlle Vanwesenbeeck, voorzitster van Voka - KvK Vlaams-Brabant over de uitdagingen voor ondernemers. “Loonbeleid, energievoorziening en fiscaliteit zijn dé uitdagingen voor de politiek in 2023. Een indexsprong en structurele aanpassing van het indexmechanisme zijn noodzakelijk en onvermijdelijk om onze concurrentiepositie ten opzichte van het buitenland te vrijwaren. Bevoorradingszekerheid en betaalbaarheid van energie blijft ook dit jaar zeer belangrijk voor bedrijven in de regio. Fiscaliteit vervolledigt de top-3 prioriteitenlijst. Deze regering moet een eerste stap zetten in een fiscale hervorming waarbij werken lonender en aantrekkelijker wordt.” 

Foto v.l.n.r : Daniëlle Vanwesenbeeck (voorzitter Voka - KvK Vlaams-Brabant), Dirk en Geert Lindemans, Kris Claes (gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Vlaams-Brabant) en Philip Vandewalle (regiovoorzitter West-Brabant).

lindemans gangmaker

Brouwerij Lindemans is erin geslaagd om een eeuwenoude traditie te verzoenen met de nieuwste technologie om zo te kunnen beantwoorden aan de hoge eisen op vlak van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

Geert Lindemans, gedelegeerd bestuurder Lindemans

Nieuwe Vlaams-Brabantse ondernemingsprijs

Ook werd tijdens de nieuwjaarsreceptie de eerste Gangmaker van de regio bekend gemaakt. Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Vlaams-Brabant licht toe: “Met Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant zijn we voor onze Gangmakers prijs op zoek gegaan naar een bedrijf uit regio West-Brabant die uitblonk op vlak van duurzaamheid, verankering in de regio en employer branding. Een Gangmaker is voor ons een ambassadeur zijn voor West-Brabant, en die taak volbrengt Brouwerij Lindemans zeker. Zij investeerden vorig jaar in een volledig nieuwe site in Ruisbroek en exporteren hun lambiek over de hele wereld. Toch kan hun bier enkel in onze regio worden geproduceerd, wat dit product dus zeer Vlaams-Brabants maakt.”

Laureaat Brouwerij Lindemans was bij monde van gedelegeerd bestuurder Geert Lindemans uiteraard erg opgetogen: “Als familiale onderneming is Brouwerij Lindemans erin geslaagd om een eeuwenoude traditie te verzoenen met de nieuwste technologie om zo te kunnen beantwoorden aan de hoge eisen op vlak van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Op die manier kunnen wij unieke en eigenzinnige bieren op basis van lambiek die zo typisch zijn voor de streek op de wereldkaart zetten.”

"Dankzij een groeiend team van gemotiveerde medewerkers durven wij ook in uitdagende tijden te investeren in de toekomst en ons te wapenen tegen de disruptieve wereld waarin we vandaag leven", vult gedelegeerd bestuurder Dirk Lindemans aan. "Het winnen van de prijs als gangmaker is voor het hele team dan ook een mooie erkenning dat we met onze huidige aanpak een voorbeeld mogen zijn voor de regio.”

Bekijk waarom Brouwerij Lindemans Gangmaker werd

Over de prijs

Op 10 januari werd de winnaar van de Voka Ondernemingsprijs Gangmaker voor Groot-Leuven bekend gemaakt, op 17 januari voor Noord-Rand en op 19 januari voor Hageland. Op 11 mei wordt de winnaar van de Gangmakers-prijs voor Vlaams-Brabant uitegeroepen. Deze wordt gekozen uit de winnaars van de verschillende regio’s (Groot-Leuven, Hageland, Noord-Rand en West-Brabant).

Over de jury

De jury voor de Gangmakers-prijs van de regio bestond uit de regio-voorzitter van de regio en een afgevaardigde van de regio, de directrice Sales en Marketing van Voka-KvK Vlaams-Brabant en een afgevaardigde van Deloitte (die ook een financiële check deed van de genomineerden).

Contactpersoon

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder & Communicatie

Proximus