Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Broer en zus succesvol aan het roer

  • 01/02/2023

Voordat Axelle Henrard als medezaakvoerder in A+ Automation stapte, een bedrijf dat haar vader heeft opgestart en dat ze nu samen met haar broer Max leidt, had ze al acht jaar Voka-ervaring, onder meer in het begeleiden van familiebedrijven. Die kennis komt haar nu dagelijks van pas.

Max & Axelle Henrard, A+ Automation

 

Wat doet A+ Automation?

“A+ Automation is een totaalpartner op het vlak van elektrische automatisering”, vertelt Max. “De klant bezorgt ons zijn wensen via het lastenboek en op basis daarvan zorgen wij dat alles werkt en draait on site. We denken met de klant mee en zoeken samen naar de ideale oplossing. Gaan we voor een nieuwe installatie of bouwen we een oude om? In eerste instantie is het niet onze eigen portemonnee die telt, wel wat het beste is voor de klant.”

Al dertig jaar ervaring

“Onze website is nieuw, maar we bestaan al veel langer dan vandaag”, vertelt Axelle. “Onze papa, Nico Henrard, heeft zijn bedrijf Ariadne dertig jaar geleden opgericht. In 2023, toen hij 53 jaar oud was, verkocht hij het. Maar stilzitten paste hem totaal niet. Hij richtte een gelijkaardig bedrijf op met een aangepast businessmodel. Vandaag werken we met een kleiner team en houden we zo de cruciale technische kennis in huis. Voor de rest doen we een beroep op vaste partners die we op projectbasis inschakelen. We bieden nog steeds totaalprojecten aan en behouden zo de nodige flexibiliteit om snel te reageren in de markt. Het is trouwens ook een effectieve oplossing voor het feit dat we steeds moeilijker technisch geschoold personeel vinden.”

Lukt het samenwerken als broer en zus goed?

“Ja, het lukt wonderwel om privé en bedrijf en de verschillende petjes die daarbij horen van elkaar te scheiden”, vertelt Max. “Door onze andere achtergrond komen we ook niet in elkaars vaarwater terecht”, vult Axelle aan. “Ik heb toegepaste economische wetenschappen gestudeerd en focus op het financiële, de administratie, het personeel en de planning. Max studeerde industriële elektriciteit, leidt het team en de projecten en is het aanspreekpunt voor het technische luik. Kort samengevat? Max doet dingen die ik niet kan en ik doe dingen die Max niet kan. We hebben elkaar hard nodig en dat beseffen we ten volle.”

Papa is wellicht tevreden dat beide kinderen in het bedrijf werken?

“Dat zou je hem moeten vragen,” lacht Axelle, “maar we hebben de indruk van wel, hij heeft er alleszins nieuwe energie van gekregen. Toen ik voor Voka – KvK Limburg werkte als directeur eigenaars-ondernemers, heb ik gemerkt dat het in familiebedrijven vaak misloopt omdat de oudere generatie moeilijk loslaat. Dat loopt bij ons, tot nu toe, gelukkig vlot. Onze papa zorgt voor een goede overdracht, leert ons veel en gaat samen met ons op zoek naar nieuwe klanten. Nu werken we vooral met klanten die weten wat ze aan ons hebben. Maar we hebben er ook nieuwe nodig om te groeien. Vandaag zijn we vooral gespecialiseerd in milieu, food and beverage en automotive.”

Waarom zijn jullie lid van Jong Voka?

“Je netwerk uitbouwen is en blijft belangrijk. Jong Voka biedt ons die kans en wel op een heel plezante manier”, lacht Axelle. “Door te praten met andere ondernemers en te luisteren naar hoe zij hun problemen oplossen, leer ik veel dat ik ook kan toepassen in ons eigen bedrijf,” vult Max aan, “en dat is altijd mooi meegenomen.”

Contactpersoon

Laurens Kuijpers

Coördinator Jong Voka Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie