Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Britse LexisNexis koopt Gentse scale-up Henchman

Britse LexisNexis koopt Gentse scale-up Henchman

  • 03/06/2024

Gent – 3 juni, 2024 LexisNexis Legal & Professional®, een toonaangevende wereldwijde aanbieder van informatie en analyses, kondigde vandaag de overname van de Gentse scale-up Henchman aan. Henchman ontwikkelde een add-in waarmee advocaten en juristen wereldwijd sneller en efficiënter contracten kunnen opstellen vanuit hun eigen database, met AI als katalysator. Henchman is een Belgisch bedrijf, opgericht in 2020, met meer dan 170 juridische en zakelijke klanten wereldwijd, waaronder toonaangevende Amerikaanse en Europese advocatenkantoren en bedrijven.

Founding team Henchman
 

Door Henchman over te nemen, zal LexisNexis gepersonaliseerde generatieve AI-oplossingen aan klanten over de hele wereld leveren. De kernfunctionaliteit van het product van Henchman zal beschikbaar zijn voor bestaande en nieuwe klanten. LexisNexis heeft onmiddellijke plannen om de technologie van Henchman te gebruiken, waardoor vertrouwde klantgegevens kunnen worden gebruikt als basis voor generatieve AI-documentopstelling. De mogelijkheden van Henchman zullen ook worden toegevoegd aan Lexis® Create, de Microsoft 365-add-in-oplossing die integratie in de workflow mogelijk maakt voor generatieve AI-documentopstelling in Microsoft Word, Outlook, Teams en Copilot.

Henchman ontwikkelde een add-in waarmee advocaten en juristen wereldwijd sneller en efficiënter contracten kunnen opstellen vanuit hun eigen database. Met AI als katalysator. De oplossing wordt gebruikt door toonaangevende advocatenkantoren en bedrijven om interne werkproducten te verrijken, waardoor een intelligentielaag op contractdatabases wordt gelegd om het opmaken van contracten te versnellen.

“We zien deze overname als een uitbreiding van onze visie om proactief waardevolle en strategische inzichten voor klanten naar boven te halen – een kenniscentrum te leveren aan juridische teams. We geloven dat de combinatie van onze teams en technologie klanten in staat zal stellen om sneller geïnformeerde beslissingen te nemen, uitstekend werk te genereren en economische waarde voor hun organisaties te creëren”, aldus Gilles Mattelin, medeoprichter van Henchman.

“Dit is een spannend moment voor onze klanten en de teams van LexisNexis en Henchman,” voegde Mike Walsh, CEO van LexisNexis Legal & Professional, toe: “We zijn voortdurend in gesprek met klanten om te bepalen waar AI de meeste waarde kan leveren. Nu zullen we een van de belangrijkste verzoeken van onze juridische klanten kunnen inwilligen – om doorzoekbare interne gegevens van kantoren te combineren met onze huidige opstel- en AI-aanbiedingen, zodat juridische professionals snel taal en inzichten kunnen extraheren en werk van hogere kwaliteit kunnen genereren met zowel interne gegevens als LexisNexis-oplossingen samen.”

Bekijk zeker ook volgende opleidingen

Wil je meer weten over ons startersaanbod?

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersoon

Elise Van de Velde

Jong Ondernemen - Info & Advies