Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Brilglazen die niet meer aandampen als je mondmasker draagt

Brilglazen die niet meer aandampen als je mondmasker draagt

  • 11/05/2020

Brilglazenfabrikant Tokai Optecs uit Tienen ontwikkelde brilglazen die niet meer aandampen wanneer je een mondmasker draagt. De eerste 50 van deze brillen worden geschonken aan het Universitair Psychiatrisch centrum Sint-Kamillus in Bierbeek.

Een bril dragen samen met een mondmasker... De mensen met die beide dragen hebben er een broertje aan dood. De meeste tips om dit te voorkomen die je leest werken niet of maar half. Daarom bracht op 5 mei brilglazenfabrikant Tokai Optecs, een Belgisch-Japanse joint venture, een Defog Coating op de markt. Deze coating zorgt er voor dat brilglazen niet aandampen wanneer je een mondmasker draagt. 

“Onze Defog Coating voorkomt inderdaad aandamping van de brilglazen”, aldus Kurt Leuridan, CEO van Tokai Optecs. “Gebeurt het toch? Dan nog zal het zicht van de brildrager helder genoeg blijven. Momenteel zijn er enkel coatings in combinatie met een spray op de markt. Iets wat zeer ongemakkelijk is aangezien je de glazen keer op keer moet heractiveren. Bij onze Defog Coating is er géén spray nodig en werkt de coating onmiddellijk. De Defog Coating combineert immers waterafstotende superhydrophobe coating met hydrofiele coating, dat waterdeeltjes net absorbeert waardoor aandamping voorkomen wordt.”

Tokai Optics wil brildragers comfortabel een mondmasker laten dragen, zeker die dat momenteel aan het werk zijn in de zorgsector. Daarom schenken ze 50 brillen met hun nieuwe Defog Coating aan het Universitair Ziekenhuis in Bierbeek. 

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - DNCM
Advertentie VanRoey- nov
Proximus
imu - vzw - recupel
AW_Digitalisering
imu - vzw - salesforce
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - obd