Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Breng besparingen in kaart met de Energy Health Check

Breng besparingen in kaart met de Energy Health Check

  • 22/01/2021

The European Green deal maakt van Europa tegen 2050 een klimaatneutraal continent. De Europese commissie koppelt aan die ambitie een routekaart met als einddoel de reductie van de netto broeikasgassen tot 0 tegen 2050. Een transitie naar een duurzame circulaire economie brengt voor bedrijven nieuwe uitdagingen met zich mee.

Een doorgedreven langetermijnfocus op rationeel energieverbruik en energie-efficiëntie worden een must in combinatie met gerichte investeringen in milieuvriendelijke technologie. Bedrijven staan echter ook op korte termijn voor concrete uitdagingen. Het nieuwe capaciteitsmechanisme in 2022 alsook de (gedeeltelijke) kernuitstap in 2025 zullen een aanzienlijke impact hebben op de toekomstige energiekosten. Net daarom dienen bedrijven vandaag actie te ondernemen om zich klaar te stomen voor de toekomst.

Om het gevolg van die nieuwe beslissingen inzichtelijk te maken voor bedrijven, startte Voka West-Vlaanderen een samenwerking op met PowerPulse, die met een Energy Health Check de belangrijkste impact en potentiële besparingen voor uw onderneming in kaart brengt en verduidelijkt hoe u die besparingen kan bereiken. Zo kan u proactief uw energiemanagement- beleid optimaliseren en concrete beleidsacties ondernemen om energiekosten te besparen.

Via de Voka-energiebenchmarkstudie kan u de energiekosten van uw onderneming anoniem vergelijken met gelijkaardige energie-intensieve bedrijven.

Zo stelt Voka vast dat bedrijven in Vlaanderen op hun energiekosten 5% tot 10% kunnen besparen door gericht te werken op de belangrijkste cost drivers: energiecontracten, aankoop elektriciteit/gas en kostenoptimalisatie van het productieproces in relatie tot de energiemarkt.

Deelnemen aan de energiebenchmarkstudie

Deelname aan de energiebenchmarkstudie is enkel voor energie-intensieve bedrijven met een elektrisch verbruik van van min. 3 GWh en/of een min. aardgasverbruik van 4 GWh. De werkbelasting voor uw onderneming om deel te nemen aan een analyse is beperkt. Het rapport op maat van uw bedrijf wordt individueel toegelicht.

Voor meer info kan u contact opnemen met Matthieu Marisse.

Contactpersoon

Matthieu Marisse

Belangenbehartiging Midden- en Zuid-West-Vlaanderen

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag