Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Brecht Warnez (CD&V) krijgt toegang tot de cleanroom bij IMEC

Brecht Warnez (CD&V) krijgt toegang tot de cleanroom bij IMEC

  • 31/08/2021

Op donderdag 19 augustus volgde Vlaams Parlementslid Brecht Warnez een Voka Zomerstage bij imec in Leuven. Imec, opgericht in 1984 en actief op alle continenten, is wereldvermaard onderzoekscentrum voor nano-elektronica en digitale technologie. Met Jan Adrianssens, Director City of Things, als gastheer werd Brecht Warnez ondergedompeld in de wereld van microchips, smart cities & cleanrooms.

Tijdens de Zomerstage lag de focus op de samenwerking tussen imec en de Vlaamse Regering & agentschappen: een ideale match voor het parlementslid dat ook prof. Bestuursrecht is bij de UGent. Voor Brecht Warnez was het zeer waardevol om te bespreken hoe de innovatieve toepassingen die imec ontwikkeld toegepast kunnen worden op lokaal niveau.

Brecht Warnez kon een bezoek brengen aan de cleanroom, waar state-of-the-art apparatuur en machines met een totale waarde van €2,5 miljard getest worden. Verder was er tijd voor interessante gesprekken met CEO Luc Van den hove, die vanaf dag 1 bij imec is, Vice President Strategic Development Gert Bergen en Executive Vice President Ludo Deferm.

AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Proximus
Advertentie VanRoey- nov