Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Braincoaching voor ondernemers

  • 13/02/2023

Onlangs publiceerde de universiteit van Luik
– ja, soms kijken we ook wel eens over de taalgrens – een onderzoek dat naging of het brein van gewone managers anders functioneert dan dat van succesvolle serial ondernemers. 

 
 
 
 
 

De resultaten zijn nogal baanbrekend. Topondernemers die erin slagen om telkens opnieuw andere succesvolle bedrijven uit de grond te stampen, zijn niet per se intelligenter dan gewone stervelingen. Maar ze zijn wel mentaal flexibeler. Uit de neurologische tests blijkt dat ze veel minder gehecht zijn aan routines, waardoor ze sneller verrassende verbanden kunnen leggen. En laat dat nu net de belangrijkste voorwaarde zijn om volledige nieuwe producten of concepten te bedenken.

 

Het goeie nieuws is dat iedereen die mentale flexibiliteit kan trainen. Door zichzelf geregeld bloot te stellen aan een totaal andere omgeving dan het eigen kantoor of werkvloer. Of door de eigen werkwijze en ideeën geregeld door anderen in vraag te laten stellen. Want wie weet, bestaan er betere methodes waar u nog nooit bij stil hebt gestaan?

 
 

Waarom zeg ik dit allemaal? Omdat ik me plots realiseer dat dit is wat onze Kamer al meer dan dertig jaar doet met haar lerende netwerken. Ervaringen uitwisselen onder ondernemers en CEO’s en dat over alle sectoren heen; dat vormt de rode draad door al onze trajecten. Wij zorgen voor de professionele omkadering en de coaching. Maar u reikt samen met de andere deelnemers zelf de onderwerpen aan. En tijdens de intervisiemomenten brengt u ook eigen cases naar voor. Zo trainen we eigenlijk elke keer uw ondernemersbrein.

 
 

Misschien denkt u dat dit niets voor u is, of dat we voor uw specifieke business geen traject hebben. In dit magazine laten we een twintigtal ondernemers aan het woord die u

zullen overtuigen van het tegendeel: vennoten van een familiebedrijven, prestarters, de eigenaar van een snelgroeiende kmo, een
CEO van een multinational, ... voor elk van die profielen hebben we een groeitraject op maat uitgewerkt. Ongeacht het type bedrijf of het thema: telkens creëren we de vertrouwelijke context die ervoor zorgt dat ondernemers niet alleen hun successen delen. Maar dat ze ook open over hun twijfels en fouten durven praten.

 

‘Ervaringen uitwisselen
onder ondernemers en CEO’s en dat over alle sectoren heen; dat vormt de rode draad door al onze trajecten.’

Luc Luwel

In deze special getuigen collega-ondernemers over de impact die een traject, een lerend netwerk, een themacongres of een opleidingsnamiddag had op de aanpak binnen hun onderneming.

 

In deze special getuigen collega-ondernemers over de impact die een traject, een lerend netwerk, een themacongres of een opleidingsnamiddag had op de aanpak binnen hun onderneming.

 

Bent u benieuwd naar meer, of geprikkeld door een van die ondernemersverhalen? Bij elk artikel staat een QR-code die u rechtstreeks naar de juiste themapagina op onze website leidt.

 
 

Als deel van een community van meer dan drieduizend andere bedrijven hebben Antwerps-Wase Voka-leden toegang tot de invloed, de kennis en het netwerk van de grootste ondernemersorganisatie van Vlaanderen. En wij hebben een heel team van gemotiveerde braincoaches voor u klaar staan. Dus waarom zou u er geen gebruik van maken?

 
Banner belgian coast hotels
AW_Welt_6stappenplan