Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Brain Yoga, het splinternieuwe sportprogramma voor je brein

Brain Yoga, het splinternieuwe sportprogramma voor je brein

  • 30/11/2021

Vanaf november is op SPORT 10 het splinternieuwe TV programma BRAIN YOGA: the sport of the mental edge te zien. In 15 afleveringen nemen experts op het gebied van mentaal welzijn je mee in de sport van je brein. Ze delen kennis & kunde aan de kijker waarbij ze inzichtelijk maken dat het leven an sich topsport is en dat het mentaal kapitaal van de sporter vandaag de dag enorm erkend mag worden in zijn spanningsveld.

De bekende Yogi, Goedele Leyssen, vult de kennis van experts aan met praktische yoga oefeningen. Zodat men thuis wekelijks een eigen moment van rust en ontspanning kan creƫren.

In aflevering 7 komt Peggy Van Kemzeke als voedingsdeskundige haarfijn uitleggen wat de werkelijke impact is van suikers op het brein en welke gevolgen gezonde voeding en beweging kunnen hebben op het menselijk lichaam. Een bord vol met stevige materie!

Tijdens aflevering 8 spreekt de internationale Dr. Madhi over de culturele verschillen en de impact van ons zenuwstelsel en immuunsysteem in deze bijzonder tijden. Hij legt uit hoe de 'sandwich generation' voor een grote uitdaging staat en hoe tijd een cruciale rol speelt in ons bestaan.

In aflevering 9 komt psychologisch consulent Willemijn van Dommelen aan het woord over de impact van psychosociale ziektebeelden en de impact ervan op lange termijn. Over hoe beweging juist wel of niet goed is tijdens een ziektebeeld als Burn-out en geeft ze tips mee om gezond naar herstel te bewegen.

Bekijk hier de trailer

Proximus
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering