Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Bouwen aan inclusieve werkvloeren, dat doe je samen met Voka Welt

Bouwen aan inclusieve werkvloeren, dat doe je samen met Voka Welt

  • 21/02/2024

In bijna elke onderneming vormen talentbehoud, het invullen van vacatures en het omgaan met ziekteverzuim voortdurende uitdagingen. Een inclusief en duurzaam HR-beleid is dus van essentieel belang, maar vergt tijd en toewijding. Daarom lanceert Voka het vernieuwde Welt-programma waarin wordt samengewerkt aan het vergroten van inclusiviteit binnen de onderneming. 

Door middel van intensieve begeleiding, deelname aan lerende netwerken en ondersteuning bij het opstellen en uitvoeren van actieplannen, krijg je diepgaande inzichten en onderneem je concrete acties om duurzame loopbanen binnen jouw organisatie te bevorderen. Dit inclusieve HR-beleid, waarbij medewerkers actief betrokken zijn, benut het potentieel van elk talent en draagt bij aan het succes van de onderneming met een maatschappelijke impact.

100% engagement

Ongeacht de rol die je vervult, is een dosis engagement essentieel. Voka Welt is er voor zaakvoerders, HR-managers en medewerkers die HR-taken uitvoeren. De enige vereisten voor deelname zijn 100% inzet en betrokkenheid van zowel jou als jouw organisatie. Met dit engagement vervul je een cruciale rol in het bevorderen van een inclusieve bedrijfscultuur en duurzaam personeelsbeleid binnen jouw onderneming.

Inclusie-niveau in kaart brengen

Het programma begint met een kennismaking en behoefteanalyse, waarbij de noden en verwachtingen van de onderneming worden besproken. Vervolgens wordt het niveau van inclusie binnen de onderneming bepaald, wat de basis vormt voor een aangepast traject en actieplan. Welt vervult hierbij de rol van SPOC en brengt op basis van de individuele actieplannen de bedrijven in contact met de expertise van gespecialiseerde dienstverleners die op de werkvloer concrete acties opzetten zoals taalcoaching, jobcrafting, … 

Het programma omvat daarnaast ook lerende netwerken bestaande uit kennismakingssessies en intensieve inhoudelijke sessies, ondersteund door individuele opvolggesprekken. Dit om ervoor te zorgen dat de vergaarde kennis wordt toegepast in de praktijk en direct impact heeft op de werkvloer.

Van Design, Boost tot Scale

Binnen het programma zijn diverse trajecten beschikbaar, afhankelijk van de behoeften en inclusieniveau van de onderneming. Of je nu een inclusieve missie en visie wilt ontwikkelen (Design-traject), aan de slag wilt met inclusieve HR-processen (Boost-traject), of de inclusieve visie wilt verbreden op maatschappelijk niveau (Scale-traject), er is een traject voor elke fase van de inclusieve reis. Ook voor leidinggevenden die al stappen hebben gezet en actief willen blijven groeien op het gebied van diversiteit en inclusie is er het Change-traject.

Naast de kernprogramma's biedt Voka Welt ook individuele coachingssessies en themaopleidingen aan om dieper in te gaan op relevante onderwerpen en de expertise van HR-managers te vergroten. 

Interesse? Klik hier.


Contactpersoon

Eugenia Cuyt

Projectmanager Arbeidsmarkt

imu - vzw - Altez