Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Bouwbedrijf Beneens wint Prijs Ondernemen 2019

Bouwbedrijf Beneens wint Prijs Ondernemen 2019

  • 30/09/2019

Negen bedrijven uit negen lokale afdelingen streden sinds 20 juni voor de Prijs Ondernemen. Op 26 september was het zo ver. Bouwbedrijf Beneens uit Olen wint de Prijs Ondernemen 2019! Ook deSter viel in de prijzen met de Prijs Innovatief Ondernemen. Renotec mocht de Prijs Duurzaam Ondernemen in ontvangst nemen.

400 ondernemers waren aanwezig op het gala van de Prijs Ondernemen in Alta Ripa in Oud-Turnhout. Daar werden de Oscars van het bedrijfsleven in Mechelen en Kempen uitgereikt.

Dit is super. De voorbije jaren hebben we altijd opgekeken naar bedrijven die de Prijs Ondernemen hebben gewonnen. Nu zijn we het zelf. Dat voelt enorm goed. We zijn met zo’n 150 medewerkers. We hebben veel handen nodig. Handen van goud, zijn het. Deze prijs is dan ook voor al onze medewerkers.

Joeri en Jo Beneens

PRIJS ONDERNEMEN

Negen genomineerde bedrijven uit negen Voka Lokaal afdelingen uit de regio Mechelen en Kempen, maakten kans op de prijs Ondernemen. Sinds 20 juni was er een online strijd. Uiteindelijk stootten er drie bedrijven door naar de finale. Dit op basis van het aantal stemmen. Een expertenjury nam de uiteindelijke beslissing. In deze jury zetelden Christa Trullemans van Continental Automotive, Kurt Peys van Team Bedrijfstrajecten bij VLAIO, Stephanie Sluyts van ING en Stijn Geboers van SD Worx, onder voorzitterschap van Marc De Geyter van de Nationale Bank.

De winnaar van de Prijs Ondernemen 2019 is Bouwbedrijf Beneens. Beneens is een bouw- en familiebedrijf in Olen. Ze werken mee aan een wereldprimeur om als eerste een volledig huis in 3D te ‘printen’ in beton. Dit project – met de naam C3PO - wordt gecoördineerd door Kamp C.

PRIJS INNOVATIEF ONDERNEMEN

De negen Voka Lokaal Winnaars maakten een case Innovatief Ondernemen. Deze werd beoordeeld door Kurt Peys Algemeen Directeur van Team Bedrijfstrajecten binnen VLAIO en drie experten van ING. Zij kozen op basis van de ingezonden case drie mogelijke winnaars die hun case verdedigden voor een onafhankelijke expertenjury. deSter uit Hoogstraten won de Prijs Innovatief Ondernemen.

Het bedrijf uit Hoogstraten is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering. Bovendien leveren ze ook 600 miljoen stuks servies aan bijvoorbeeld McDonald’s. deSter wil vanaf volgend jaar producten aanbieden die volledig passen binnen de circulaire economie. Die totaalomslag heeft de jury kunnen overtuigen.“Het is super dat onze inzet op het vlak van innovatie wordt gezien en erkend.Onze markt is internationaal en dus moeten we ons extra onderscheiden. Deze prijs is dan ook belangrijk.”Aldus Stef Van de Perre van deSter.

PRIJS DUURZAAM ONDERNEMEN

De Prijs Duurzaam Ondernemen ging dit jaar naar Renotec uit Geel. Deze Prijs wordt uitgereikt aan één van de deelnemers aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (ook VCDO genoemd) in de regio Mechelen - Kempen. Duurzaam ondernemen is niet alleen goed voor onze planeet maar ook een manier om jouw bedrijf onderscheidend en toekomstbestendig te maken. De deelnemers aan het VCDO engageren zich om duurzaam ondernemen te integreren in het bedrijfsbeleid, doelstellingen en concrete acties te formuleren en te realiseren in lijn met de SDG’s) van de Verenigde Naties. Bovendien moeten ze de wetgeving inzake mens, milieu en veiligheid strikt respecteren.

In juni werden een twintigtal bedrijven uit onze regio bekroond met het ‘Voka Charter Duurzaam Ondernemen’ voor het actiejaar 2018. Bedrijven die drie jaar achter elkaar het charter behalen krijgen on top een internationale erkenning van de Verenigde Naties als SDG Pioneer. De beoordeling van deze deelnemende bedrijven gebeurt door een evaluatiecommissie geleid door een onafhankelijk voorzitter en samengesteld uit onafhankelijke experten van diverse overheidsdiensten, organisaties en de bedrijfswereld. Op basis van de geleverde inspanningen en de beoordelingen van de evaluatiecommissie kon er een verdiende winnaar worden geselecteerd.

Renotec neemt al jarenlang deel aan het milieucharter, het MVO charter en nu het VCDO-charter. Het bedrijf heeft vorig jaar een nieuw duurzaam gebouw opgetrokken en een sterk actieplan afgewerkt. “In 2011 hebben we de Prijs Ondernemen gewonnen. We zijn sindsdien blijven ondernemen. En kennen een jaarlijkse groei van 20 tot 25 procent. Het valt blijkbaar ook op dat we duurzaam ondernemen. Dat doet deugd” klinkt het bij Renotec.

Fotoverslag

Snuif de sfeer op met het volledige fotoverslag: klik hier.

Artikel uit publicatie