Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • Nieuws
 • Bostoen 50 jaar: een halve eeuw kwalitatieve en betaalbare huisvesting

Bostoen 50 jaar: een halve eeuw kwalitatieve en betaalbare huisvesting

 • 16/06/2023

Met hun 50 jaar ervaring als projectontwikkelaar en aannemersbedrijf bouwt Bostoen duurzame nieuwbouwprojecten. “We bezorgen onze klanten een warme thuis. Onze woonoplossingen getuigen van vakmanschap en elk bouwproject wordt gerealiseerd met passie en respect voor mens en milieu”, zegt Johan De Vlieger, CEO bij Bostoen.

 

foto
 CEO Johan De Vlieger 

 

tekening


Tekst Jolyn De Baets - foto Luc Nimmegeers

Familie Bostoen draagt sinds 1973 zijn steentje bij aan de maatschappij. Niet alleen geven ze rechtstreeks werk aan zo’n 300 mensen, ze maken duizenden gezinnen gelukkig met hun residentiële nieuwbouwappartementen en -woningen. 

Innovatief bouwen

Bostoen bouwt huizen voor de toekomst én doet dit van a tot z volledig zelf. “Wonen is een primaire behoefte. We willen voorzien in die behoefte om betaalbaar, duurzaam, energievriendelijk en circulair te bouwen”, begint Johan. 
De onderneming zet in op duurzaamheid door onder andere drievoudige beglazing, warmte-recupererende installaties en vloerverwarming te voorzien. “Passief wonen is niet meer weg te denken. Al was dit 15 jaar geleden anders. In 2009 koos de familie Bostoen al voor de vlucht vooruit. Ze kwamen toen als eerste op de residentiële nieuwbouwmarkt met passieve woningen en appartementen. Hun visie zat toen al goed, maar de markt was er nog niet klaar voor. Nu willen mensen niets anders meer.”

Betaalbaar wonen

“Voorzien in betaalbaar wonen is een grote uitdaging. De aanhoudende stijging van de prijzen is te wijten aan het beperkte aanbod. Prijzen stijgen alsmaar doordat de vraag het aanbod overstijgt. Het is moeilijker om vergunningen te krijgen voor bepaalde bouwprojecten. Mochten er meer vergunningen (sneller) goedgekeurd worden, zou dit de prijzen alleen maar ten goede komen.” 
 

(lees verder onder de foto)

foto

Excelleren in product leadership

Johan is ondertussen al 25 jaar in dienst bij Bostoen. “Ik ben de familie Bostoen enorm dankbaar voor alle kansen die ik al gekregen heb. Graag bedank ik hen voor hun gedrevenheid en visie. Niet iedereen kan dit 50 jaar doen met evenveel passie en energie.”

Aan het begin van zijn CEO-schap bij Bostoen aanvaardde hij een duidelijke opdracht: het bedrijf een nieuw elan geven en klaarmaken voor de toekomst. Kwalitatieve huisvesting en deskundigheid, zeg maar product leadership, dragen we hoog in het vaandel. Hier willen we olympisch kampioen in blijven.”

Bostoen, 50 jaar passie en vakmanschap
Ontdek de woonprojecten op bostoen.be of bel 09 216 16 16
 

logo

Voka viert jarige bedrijven

Samen met Voka kan je jouw bedrijf in de kijker zetten met een reportage in Ondernemersmagazine en visibiliteit op ons Jaarfeest. 

Dit zijn de jubilarissen van 2023: 

 • 10 jaar: Advocura, Direct, mo-vis, Piet Andries, Wavemakers
 • 15 jaar: Effectis
 • 20 jaar: Coor, Mederi, WITTENSTEIN
 • 25 jaar: Soundfield
 • 30 jaar: AAROVA, Sumitomo Bakelite Europe (Ghent)
 • 40 jaar:  PVG Liquids, Transuniverse Forwarding, Van Tornhaut
 • 50 jaar:  Bostoen
 • 55 jaar: Van Damme Team
 • 60 jaar: VTB - Van Rijsselberhge Beton (te lezen in ons decembernummer)
 • 75 jaar: Welders
 • 100 jaar: CIAC, TotalEnergies

Ontdek ze allemaal via deze link

Viert jouw bedrijf in 2024 een jubileum? Laat het ons weten!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Gent Jazz 2024
OV - Festival van Vlaanderen

Artikel uit publicatie