Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Boek een privéchauffeur met Troom

  • 13/11/2023

Ben je op donderdag 7 december aanwezig op de jaarlijkse Voka Réveillon bij Group Kenis in Turnhout en wil je daar zorgeloos kunnen genieten van een glaasje? Maak dan zeker gebruik van de mobiliteitsdiensten van Troom en laat je door een privéchauffeur ophalen en thuisbrengen in je eigen wagen. “Met onze dienstverlening willen we een positieve invloed hebben op de mobiliteit én de tijd van zakenmensen”, zegt zaakvoerder en oprichter Mathia Palaia. “Via onze app kan je op ieder moment en voor elke soort van verplaatsing een privéchauffeur inhuren. Op die manier geraak je niet alleen veilig thuis na een netwerkevent, maar kan je tijdens lange ritten ook werken of slapen in de wagen.

Troom – één van de eventpartners tijdens onze Voka Réveillon - is een jonge en ambitieuze organisatie. Het bedrijf is opgericht begin 2020, maar één maand na de start ging de hele wereld op slot omwille van de coronacrisis. Niet echt handig natuurlijk voor een bedrijf dat een businessmodel rond mobiliteit opzet. “Onze echte startdatum is daardoor juni 2021, het moment dat de horeca opnieuw de deuren mocht openen”, vertelt Mathia Palaia. “Het concept op zich – mensen vervoeren in hun eigen wagen – is uiteraard niet helemaal nieuw. 

We kennen bijvoorbeeld allemaal de Responsible Young Drivers, die tijdens oudejaarsnacht mensen veilig thuisbrengen. Maar met Troom hebben we de dienstverlening geoptimaliseerd en door het gebruik van een handige online app in een modern jasje gestoken. Dankzij onze dienstverlening heb je letterlijk je handen vrij en haal je als ondernemer meer uit je kostbare tijd. Ons aanbod is eigenlijk simpel: we geven iedereen de kans om zich op zelfgekozen momenten veilig en comfortabel door een privéchauffeur in zijn of haar eigen wagen te laten rijden.”

“Wij helpen ondernemers om meer uit hun kostbare tijd te halen.”

Studenten

Dat laatste is wel heel belangrijk. Troom beschikt niet over eigen voertuigen, het bedrijf stelt enkel een chauffeur ter beschikking. “Onze chauffeurs zijn allemaal studenten, die we uitgebreid screenen en briefen voor we ze inzetten weet Mathia Palaia. “Zo moeten ze om in aanmerking te komen bijvoorbeeld al minimum twee jaar ongevalvrij rijden. In totaal beschikken we vandaag over 300 chauffeurs - verspreid over het hele land - die voor ons ritten uitvoeren met de wagen van de klant. In gepaste kledij halen ze je op en brengen ze jou en je wagen veilig weer thuis. Vandaag faciliteren we gemiddeld 14 ritten per dag. Het doel is via ons uitbreidende aanbod snel te groeien naar twintig ritten per dag.”

Eén of meerdere bestemmingen

En aangezien de klant koning is, kan die kiezen uit een uitgebreid aanbod van verschillende diensten. “Goed om te weten is dat een rit in principe altijd heen en terug is”, legt Mathia Palaia uit. “De chauffeur komt op het afgesproken uur naar het startpunt – bijvoorbeeld je thuisadres of werkadres – en daar vertrekt hij of zij na de opdracht weer. Bij het boeken via de online app geef je aan waar je vertrekt, waarheen je wil en wanneer je weer denkt opnieuw op je vertrekpunt te zijn. Dit laatste is een schatting, we begrijpen dat een uitstap kan uitlopen of vroeger afloopt. Er is wel een minimumafname van drie uur. Tijdens het event of je meeting blijft de chauffeur op je wachten, zodat hij steeds beschikbaar is. In die periode kan de chauffeur wel gaan tanken met de wagen, hem opladen aan een laadstation of naar de carwash rijden. Uiteraard is het ook mogelijk om de chauffeur – bijvoorbeeld tijdens een werkdag met verschillende zakelijke afspraken – naar meerdere bestemmingen te laten rijden, het is enkel belangrijk dat het vertrekpunt hetzelfde is als het eindpunt. Op die manier kan je steeds werken of afspraken voorbereiden tijdens de rit. Op het einde van de rit, teken je af voor de uiteindelijke duur van de rit en je ontvangt later de factuur.”

Luchthavenritten

Een andere handige dienstverlening zijn de luchthavenritten. “De Troom-chauffeur brengt jou en je gezelschap dan naar de luchthaven”, vertelt Mathia Palaia. “Nadat onze chauffeur je daar heeft afgezet, brengt hij de wagen veilig terug naar huis. Op die manier hoef je geen parking te betalen terwijl je geniet van je zakenreis of welverdiende vakantie. En bij terugkeer, haalt de chauffeur je opnieuw op in de luchthaven. Wanneer de hele familie mee op reis is, bewaart hij zelfs de sleutel veilig voor je.” Daarnaast biedt Troom ook Valet parking, Shuttle Services of een Bring Home Service aan tijdens events. “Dit soort pakketten stellen we in overleg met de klant samen op maat van het event”, licht Mathia Palaia toe. “Grotere bedrijven – die regelmatig ritten of luchthavenritten voor hun medewerkers moeten boeken – kunnen ook een pakket van prepaid credits aankopen. Op die manier daalt de kost per rit en weet je dat medewerkers tijdens de reis hun tijd nuttig kunnen besteden.” 

Gratis credits

Als kennismaking met hun diensten biedt Troom alle deelnemers aan de Voka Réveillon twee gratis credits ter waarde van €48 aan. Deze kunnen gebruikt worden op de avond van de Réveillon, maar zijn ook geldig tot een maand na het event. “Bezoekers die hun credits willen gebruiken moeten gewoon de Troom-app downloaden in de Google Play Store of de Apple App Store en zich registreren”, besluit Mathia Palaia. “Met hun code – die ze ontvangen na de inschrijving – kunnen ze dan hun rit boeken. Direct na de boeking krijgen onze chauffeurs dan de kans om zich voor de rit kandidaat te stellen. Wanneer er meerdere kandidaten zijn, dan kiest de klant de chauffeur.” 

Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden en alle gebruiksvoorwaarden kan je terecht op troom.be
Wil je meer info over specifieke diensten of pakketten, neem dan contact op via info@troom.be

Jouw advertentie in Ondernemers?

Adverteren via Voka Mechelen-Kempen

Klik hier
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - Uzbrussel
Proximus

Artikel uit publicatie