Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Blijven voor(r)uit kijken!

  • 02/01/2023

Wie in onze provincie op zoek is naar een vakkundige hersteller en vervanger van autoruiten, is bij AutoGLASS Center aan het goede adres. De voorbije 25 jaar legde dit familiebedrijf een zeer mooi groeitraject af. Zaakvoerder Maarten Schepers bouwt verder op de fundamenten die zijn ouders Els en Marc legden. Altijd blijven voor(r)uit kijken is de boodschap, met dank aan het NextGen-traject van Voka.

AutoGLASS

 

Sterk groeiend familiebedrijf

Het hechte familiebedrijf AutoGLASS Center wordt vandaag gerund door Maarten, zoon van de oprichters Els en Marc. “Toen mijn ouders in 1996 het bedrijf oprichtten, lag de focus voornamelijk op het herstellen en vervangen van autoruiten”, blikt Maarten terug. “Dankzij een sterke groei van het aantal klanten en medewerkers werd de vestiging in Bree aangevuld met een tweede filiaal in Lommel. In 2014 volgde een derde locatie, met name Sint-Truiden. Met onze drie vestigingen startten we als een van de eerste herstellingsbedrijven met kalibratie van autoruiten.”

Unieke dienstverlening

“Met het kalibreren van voorruiten maken we echt het verschil voor onze klanten”, geeft Maarten aan.
“Ons team is gespecialiseerd in het kalibreren van het rijhulpsysteem of de ADAS-camera in de voorruit. Deze techniek is echt precisiewerk en tilt onze klantenservice een niveau hoger. Onze klanten hebben de garantie dat we het rijhulpsysteem in de voorruit van hun wagen opnieuw in orde brengen. Onze job is dus veel meer dan louter het herstellen of vervangen van autoruiten.”

Vandaag zijn bij AutoGLASS Center tien medewerkers aan de slag. “Als zaakvoerder stuur ik een team van tien collega’s aan”, bevestigt Maarten. “Mijn ouders – die ook in dit team zitten – werken achter de schermen nog mee om onder meer de boekhouding op te volgen. Op die manier blijft onze onderneming warme familiewaarden uitdragen, en die uitstraling appreciëren onze medewerkers en klanten enorm.”

Focus op gelukkige medewerkers

Een van de bekommernissen van Maarten is om het bedrijf niet te snel te laten groeien, zodat een optimale klantenservice gegarandeerd blijft. “Een gezonde business zonder groeipijn zorgt voor gemotiveerde medewerkers én vergemakkelijkt de zoektocht naar nieuw talent. Binnen AutoGLASS Center genieten onze mensen mooie loon- en arbeidsvoorwaarden in een familiale sfeer, met een gezond evenwicht tussen werk en privé. Elke technieker ontvangt een bedrijfswagen, wat toch wel een zeer mooie aanvulling is op het loon. En bovendien kunnen ze hun taken afwisselend uitvoeren in onze drie vestigingen. Dit zorgt voor de nodige variatie in het takenpakket.”

Plato NextGen als klankbord

Als zaakvoerder is de agenda van Maarten meer dan goed gevuld. Toch maakt hij graag tijd vrij om deel te nemen aan netwerkactiviteiten van Voka – KvK Limburg. “Van bij de start van de nieuwe Plato NextGen-groep was ik grote fan van dit concept”, zegt Maarten. “Ik volgde al een zestal sessies, en telkens opnieuw kon ik de opgedane kennis meteen inzetten in ons bedrijf. Zo stuurden we bijvoorbeeld onze wervings- en selectieprocedure bij, met bijvoorbeeld een extra selectiegesprek per kandidaat. Ook legden we de lat qua technische skills iets lager, om zo de beschikbare pool van nieuw talent groter te maken. Vandaag gaan we voor nieuwe medewerkers met een passie voor auto’s én de motivatie om op onze werkvloer nieuwe vaardigheden aan te leren.”

Ideaal netwerkplatform

Plato NextGen is voor Maarten ook een uitstekend platform om nieuwe collega-ondernemers uit andere sectoren te ontmoeten. “Het is erg fijn om samen met gelijkgestemden zakelijke ideeën en ervaringen uit te wisselen. Net omdat onze Plato-groep zo divers samengesteld is, ontstaat er een boeiende interactie en leerrijke kruisbestuiving. En dat alles in een informele en plezierige sfeer gebeurt, maakt dit traject nog waardevoller.”

Is dit iets voor jou?

Wil je graag meer info over Plato NextGen?

Neem dan even contact op met Lien of Phaedra of neem een kijkje op de webpagina van Plato Nextgen

Klik hier

Contactpersonen

Lien Jonkmans

Coördinator Plato

Phaedra Jordens

Adviseur Plato

Wil je weten wat Plato voor jou kan betekenen?

Phaedra gaat hier in een vrijblijvend één op één gesprek dieper op in. 

Maak een vrijblijvende afspraak

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie