Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Björn Anseeuw op Voka Zomerstage bij Daikin

Björn Anseeuw op Voka Zomerstage bij Daikin

  • 24/08/2022

Op dinsdag 23 augustus ging federaal parlementslid voor N-VA Björn Anseeuw op Voka Zomerstage bij Daikin in Oostende. 

Björn Anseeuw op Voka Zomerstage bij DAIKIN

In het kader van zijn Voka Zomerstage ging federaal parlementslid voor N-VA Björn Anseeuw op dinsdag 23 augustus naar airco- en warmtepompspecialist Daikin in Oostende. Intussen 50 jaar geleden werd de eerste site van Daikin opgericht in Oostende en het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de warmtepompmarkt.

Daikin staat bekend als partner voor innovatieve klimaatbeheersystemen, zoals airconditioning en warmtepompen. In de context van de huidige energie-uitdagingen zijn die laatste bijzonder in trek. Bij Daikin is het momenteel alle hens aan dek om tegemoet te (kunnen) komen aan de groeiende vraag, want ook zij ondervinden moeilijkheden om hun vele vacatures in te vullen en worden geconfronteerd met de nijpende arbeidsmarktkrapte. 

Tijdens zijn Voka Zomerstage ging federaal parlementslid Björn Anseeuw (N-VA) uitgebreid in op de arbeidsmarktkrapte. Als ondervoorzitter van de commissie Sociale Zaken, Werk en Pensioenen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers focust hij sterk op arbeidsmarktbeleid.

Nog aan bod kwam de gunstige fiscale regeling voor (wetenschappelijke) onderzoekers die R&D-activiteiten binnen bedrijven uitvoeren. Dankzij die gunstige regeling is de werkgelegenheid binnen R&D in België toegenomen en kon ons land zich als wetenschappelijke topregio op de kaart zetten.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag