Skip to main content
Map

Binnenkijken bij … JDI

  • 29/09/2020

Omdat iedereen graag al eens binnenkijkt bij anderen, gaan we elke maand op bezoek bij een ondernemer met een kantoor dat uit de band springt. Waarom koos hij voor een bepaalde inrichting en wat is nu de betekenis van dat ene kunstwerk aan de muur? De gastheer of vrouw zorgt, naast een tas koffie, voor deskundige uitleg.

Tekst en foto's: Michiel Bronckaerts

Het adagium van Luc Van Utterbeeck voor een ideale werkruimte luidt 'thuiskomen op verplaatsing'. Als zaakvoerder van JDI wil hij dat zijn medewerkers graag naar kantoor komen en kunnen werken in een inspirerende ruimte. In een voormalige melkerij te Neerijse vond hij de ideale uitvalsbasis om zijn creativiteit bot te vieren. In de beginfase gebruikte hij slechts een deel van het gebouw als kantoorruimte voor JDI, maar door de snelle groei kon hij het potentieel van het ganse gebouw benutten en zag LofttoBe het levenslicht. Momenteel herbergt het een flex workspace en drie meeting lofts met elk hun look en feel.

JDI is een consultancybedrijf met als tagline 'ondernemers voor groei'. Ze helpen hun klanten onder meer bij het uitwerken van een strategie, het benutten van talent en het commercialiseren en digitaliseren van hun business. “Als je aan al die aspecten wil werken, moet je out of the box kunnen denken. Onze ruimtes zijn bevorderlijk voor de productiviteit en nodigen uit tot creativiteit”, licht Luc toe.

In Loft Design frappeert het aanwezige licht  en valt onmiddellijk op dat dit de doorsnee werkruimte overstijgt. “Tijdens de wintermaanden durven we al eens de open haard aan te steken en verzamelen in de zithoek”, merkt Luc op.

Kantoor JDI

Eén van de personeelsleden is graffitikunstenaar en kleedt verschillende muren in het kantoor aan met zijn creaties. De eigentijdse stijl is een state- ment tegen saaie, grijze kantoorruimte. Vind je de stijl leuk? Volg illustrator Niels Vermeulen op Instagram via zijn account @Nilfie.

Grafiti

KickertafelEén van de eerste werkplekken was de Loft Industrial en behelst volgens Luc alle elementen die bijdragen tot een aangename werkomgeving. “Er zijn verschillende zitruimtes, er heerst een industrieel en loftgevoel, vandaar ook de naam, en je hebt een prachtige lichtinval wat het ruimtelijk gevoel vergroot. Die optelsom zorgt voor zuurstof, in alle mogelijke betekenissen van het woord.” Als hij me naar de kickertafel ziet kijken, grapt hij: “Natuurlijk een kickertafel, je moet nu eenmaal je prioriteiten kennen.”

Loft Roots ligt in lijn met Loft Industrial, maar heeft een meer rustiek karakter. Aan de muur hangt een groot portret van de invloedrijke blueszanger John Lee Hooker. “In verschillende ruimtes zijn er verwijzingen naar muziek, omdat goede muziek voortkomt uit passie en creativiteit. Die factoren geven kleur aan het leven en zijn onmisbaar.”

Conform met de slogan van JDI wil Luc Van Utterbeeck startende ondernemers een duwtje in de rug geven. Zo krijgen beginnende kunstenaars de kans om in de kantoorruimtes en lofts hun werk te exposeren. “Er is bewust veel rotatie binnen de kunstwerken. Iets wat zowel onze werknemers, klanten, partners als prospecten niet ontgaat. Kortom, ze vallen op. Bovendien zijn ook alle stukken te koop, waardoor we een mooie brug maken tussen ondernemers en kunst”, besluit Luc.

Kunst aan de muur
Proximus

Artikel uit publicatie