Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Bianca Debaets (CD&V) plant zakenreizen in bij FCM Travel

Bianca Debaets (CD&V) plant zakenreizen in bij FCM Travel

  • 01/09/2021

Fcm (afkorting van Flight Center Management) is een zakenreisorganisatie gespecialiseerd in zakenreizen, media, medische en maritieme reizen alsook congressen. Met zijn vier vestigingen in België (Zaventem, Genk, Lasne en Gent) onderscheidt FCM zich van de klassieke reisagentschappen door een persoonlijke en op maat van de klant-aanpak voorop te stellen. Tijdens de zomerstage in aanwezigheid van Bianca Debaets (Brussels parlementslid CD&V) vertelt managing director Veerle Denaux ons uitgebreid over de boeiende en moeilijke periode die de reissector tijdens de gezondheidscrisis doormaakt.

De eerste maand tijdens de pandemie had FCM het nog druk met de nodige repatriëringen te verzorgen. Daarna kende de zakelijke reisboekingen een dieptepunt. Vandaag verwacht FCM dat de helft van de corporate travel zal heropstarten. De technologiekosten (van de verschillende interfaces om boekingen mogelijk te maken) blijven echter lopen en de lancering van een globalisatiepremie (Vlaamse steunmaatregel voor ondernemingen die in de laatste drie kwartalen van 2020 minstens 70 of 90% omzetverlies hadden en hiervoor een steunpercentage van 10% van de omzet genieten in dezelfde periode in 2019) voor de zwaar getroffen reissector broodnodig.

Sinds de bijkomende gezondheidsmaatregelen die per regio vaak verschillen, is de boekingprocedure van een zakenreis ook een stuk complexer geworden. Meer en meer airlines bieden tegenwoordig ook gecombineerde reizen aan (vluchten in combinatie met een deel van het traject per trein), wat ook meer mogelijkheden biedt in het reizen. Bianca Debaets heeft tijdens deze zomerstage zelf een boeking van A tot Z gevolgd. Een kwartier later - dankzij de gerichte en zorgvuldige voorbereidingen van de FCM-travel agent – kon zij zich verheugen op een droomreisje naar Tanzania.

Proximus
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - recupel
imu - vzw - salesforce
AW_Digitalisering
imu - vzw - DNCM
imu - vzw - obd
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende