Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • "Bescherm je bedrijf met een cyberverzekering"

"Bescherm je bedrijf met een cyberverzekering"

  • 22/03/2022

Als grootste makelaarskantoor uit de regio bekijkt Van Dessel Insurance Brokers hoe digitalisering voordelen kan opleveren voor de eigen werking, maar is het ook niet blind voor de risico’s die het met zich meebrengt. “We waarschuwen onze klanten voor gevaren zoals phishing en hacking”, zegt Chris Govaerts, COO en CIO bij Van Dessel Insurance Brokers. “En zorgen er vooral voor dat ze correct verzekerd zijn tegen cyberfraude.”

Ook bij Van Dessel zet de digitalisering zich de jongste jaren flink door. “We zijn sowieso een early adopter”, vertelt Chris Govaerts. “We werken al jaren zoveel mogelijk paperless en bieden onze klanten bij een groot deel van onze diensten de mogelijkheid om voor digitale oplossingen te kiezen. Onze instelling blijft dezelfde als altijd: we willen als dienstverlener zo dicht mogelijk bij onze klanten staan. Het familiale karakter van ons bedrijf blijft altijd een doorslaggevende factor. Onze klanten kiezen zelf hoe ver ze in de digitalisering van hun dossier gaan. Iedereen behoudt een persoonlijke accountmanager die steeds bereikbaar is. Die adviesrol is zeer belangrijk en blijven we absoluut invullen. Maar voor klanten die buiten de kantooruren ook snel en efficiënt informatie willen delen of opvragen, bieden we ook heel wat digitale mogelijkheden aan.”
 

Betere én snellere service

De digitalisering bij Van Dessel Insurance Brokers zit voornamelijk in de processen. “Documenten scannen we automatisch in en ze worden zonder tussenkomst van een medewerker toegewezen aan het juiste dossier”, legt Chris Govaerts uit. “Als je dat wilt, kan je een schadegeval volledig digitaal indienen. Daarnaast laten we heel wat repetitieve taken over aan softwarerobots. Zo hebben onze medewerkers meer tijd om te luisteren naar onze klanten en hen een betere en snellere service te bieden.”
 

Zorg voor een goede polis

Toch zorgt deze digitalisering ook voor nieuwe risico’s. “Als bedrijf mag je hier niet blind voor zijn”, waarschuwt Chris Govaerts. “Wanneer je processen digitaliseert, trekt dat ook figuren met minder goede bedoelingen aan. Hackers proberen je bedrijfsnetwerk binnen te dringen, je in de val te lokken met phishingberichten of met een virus je werking te blokkeren. In de eerste plaats moet je zorgen dat je bescherming up to date is, maar daarnaast is het ook zeer verstandig om een goede cyberverzekering af te sluiten. Dit om schade aan je eigen onderneming te dekken, maar zeker ook om mogelijke schade aan derden te verzekeren. Een goede cyberpolis is steeds moeilijker te vinden, omdat de risico’s nu eenmaal aanzienlijk zijn. Bij Van Dessel maken we ons echter sterk dat we voor iedere klant een geschikte cyberpolis kunnen afsluiten. We zorgen voor gespecialiseerd advies en bieden ook een gratis scan op cyberrisico’s aan, zodat we steeds de juiste oplossing aanreiken.”

 

Ben je op zoek naar meer informatie over de risico’s en een cyberverzekering, breng dan zeker een bezoek aan www.vandessel.be/nl/oplossingen/cyberverzekering