Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Bénédicte Soenen wordt nieuwe voorzitter van Jong Voka West-Vlaanderen

Bénédicte Soenen wordt nieuwe voorzitter van Jong Voka West-Vlaanderen

  • 15/05/2020

Kortrijk, 15 mei 2020 – Gisterenavond werd Bénédicte Soenen verkozen tot nieuwe voorzitter van Jong Voka West-Vlaanderen, het netwerk van meer dan 2.150 jonge ondernemers en high potentials. De nieuwe voorzitter, 3e generatie in het familiebedrijf Soenen Golfkarton nv, volgt Dieter Lembrechts, zaakvoerder van DL Medical, op.

Netwerken met gelijkgezinden

“Als er één iets is dat ik als ondernemer nog meer ben gaan beseffen tijdens de afgelopen ‘coronaweken’ - behalve dan het feit dat niks nog zeker is - dan is het wel het belang van gelijkgezinde groepen om ervaringen uit te wisselen”, getuigt Bénédicte Soenen nu ze aan haar voorzitterschap begint. “Het belang van een netwerk zoals dat van Jong Voka West-Vlaanderen, is in dat opzicht nog maar eens gebleken.”

De goedlachse West-Vlaamse weet ons te vertellen dat ze alvast veel plannen heeft binnen haar nieuwe rol. “Jong Voka betekent voor mij het samenbrengen en inspireren van gelijkgezinden, zijnde young professionals. De opkomst en evaluatiescores van onze voorbije events tonen alvast aan dat we de juiste koers aan het varen zijn. Toch wil ik verder inzetten op het verder uitbouwen van ons netwerk tot dé referentie waar jonge ondernemers elkaar ontmoeten en connecties leggen. Een grotere visibiliteit is daar een cruciaal onderdeel van.”

Dieter Lembrechts geeft fakkel door

Met de verkiezing van Bénédicte Soenen zet Dieter Lembrechts een punt achter zijn voorzitterschap. “Als ik terugblik op de voorbije twee jaar, dan ben ik trots op wat we verwezenlijkt hebben. We zijn erin geslaagd om een actief partnernetwerk uit te bouwen. Met de steun van AXXI, Picobello, Renewi en Stella P konden we onze activiteiten en algemene werking nog professioneler uitbouwen. “Daarmee ligt het pad open voor Bénédicte, die het ongetwijfeld goed zal doen. Ik geef met veel vertrouwen en fierheid de fakkel door aan deze eerste West-Vlaamse vrouwelijke Jong Voka voorzitter.”

Toonbeeld van high potentials

Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen is blij met de benoeming van Bénédicte Soenen tot voorzitter van Jong Voka West-Vlaanderen. “Bénédicte is het toonbeeld van de high potentials die we willen verenigen en een boegbeeld voor Jong Voka, de katalysator voor jong ondernemerschap”, aldus Bert Mons.

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag